Gutova že pred finalom v kristalnem lesku?

V Lenzerheideju se za alpske smučarske danes s superveleslalomom (10) začenja zaključni teden sezone v Švici.

Objavljeno
11. marec 2016 21.53
Italy Alpine Skiing World Cup
Špela Robnik
Špela Robnik

Lenzerheide – Alpske smučarke so pred zadnjim dejanjem sezone že v Švici, pred končno odločitvijo v St. Moritzu bo tudi že Lenzerheide dal vsaj en kristalni globus. Jutri bo namreč na sporedu tretja in zadnja alpska kombinacija, v kateri visoko merijo tudi vse tri slovenske reprezentantke. Enako načrtujejo tudi v današnjem superveleslalomu (10).

Slovenski trener Aleš Brezavšček si je za Ilko Štuhec, Marušo Ferk in Vanjo Brodnik ter za konec svoje prve trenerske sezone v svetovnem pokalu zaželel nov trojni paket točk. »Teren je zahteven, dekleta so ga dvakrat presmučala, pred tem opravila še nekaj treningov. Superveleslalom je postavljen precej dirkaško. Če se ga bodo lotile pogumno, so lahko znova vse tri med dobitnicami točk,« je načrtoval. Zlasti Štuhčeva si bo želela visoko, saj je v tej sezoni še nekakšna dolžnica, četudi je 14. superveleslalomistka sveta. Toda s tem sama ni povsem zadovoljna, poskušala je že izsiliti še boljše rezultate, a ji za zdaj ni šlo. Če bo imela dober dan, je vse mogoče, meni Brezavšček.

Ferkova in Brodnikova bosta jutri tudi že zaključili sezono, za razliko od Štuhčeve, ki se je v finale v St. Moritz uvrstila v obeh hitrih disciplinah. Glede na to, da sta se dirkaške sezone lotili praktično brez priprav, bo njuna končna slika spodbudna, še zlasti za Ferkovo, a ker imata obe tudi velik potencial v tehničnih disciplinah, bodo morali trenerji dobro premisliti, kako ju usmeriti v novi sezoni.

A najprej je treba končati to zimo. Sanjski razplet se pred domačimi gledalci obeta Švicarki Lari Gut. Poškodba Lindsey Vonn ji je sicer odprla vrata do velikega globusa, a vseeno bo morala zanj pokazati dober zaključek, še zlasti če si želi zagotoviti tudi kakšen mali globus. Možnosti ima še za dva, oba pa si lahko zagotovi že ta konec tedna. Za Vonnovo mora nadoknaditi 64 točk v superveleslalomu, v kombinaciji pa je vodilna skupaj z Marie-Michele Gagnon, dve točki zaostaja rojakinja Wendy Holdener.