Hadalin prvič v karieri v trideseterici, a vseeno brez točk

Štefan Hadalin je na slalomu v Wengnu na 26. mestu preveč zaostal za zmagovalcem Henrikom Kristoffersnom in zato ostal brez točk.

J. P., G. L.
ned, 17.01.2016, 12:56; spremenjen: 14:50

Wengen - Vikend svetovnega pokala alpskih smučarjev v slovitem in klasičnem švicarskem Wengnu so danes zaključili slalomisti. Nove, že četrte, zmage v tej disciplini se je razveselil norveški as Henrik Kristoffersen, ki sta se mu najbolj približala Italijana Giuliano Razzoli (+0,30) in Stefano Gross (+0,68).

S svojim nastopom, zlasti tistim v prvi vožnji, je zadovoljil tudi 20-letni Štefan Hadalin, ki se je s štartno številko 55 v svojem šele šestem nastopu na tekmah svetovnega pokala s 23. časom prvič prebil tudi na drugo progo. Na njej se je znašel nekoliko slabše, a kljub zdrsu končal na končnem 26. mestu. Od premiernih točk v svetovnem pokalu vseeno ni bilo nič, saj je bil njegov zaostanek za norveškim zmagovalcem prevelik.

Po prvem »polčasu« je mladeniču, ki se je lani v Hafjellu okitil z naslovoma mladinskega svetovnega podprvaka v alpski kombinaciji in superveleslalomu, kazalo precej bolje. Za vodilnim Norvežanom in kasnejšim zmagovalcem Kristoffersnom, ki sta mu po prvi progi najtesneje za ovratnik dihala Razzoli (+ 0,16) Felix Neureuther (0,35), je zaostajal vsega 1,11 sekunde.

Tudi finalno vožnjo je začel dobro in bil ob prvem merjenju vmesnega časa še v zelenem območju, nato pa je zdrsnil in z zaostankom kar 8,75 sekunde zasedel zadnje mesto med tistimi, ki so prismučali do cilja. V boju za zmago je vodilni slalomist te zime šele v spodnjem delu ugnal drugouvrščenega Italijana, omeniti pa velja tudi izjemen nastop Šveda Jensa Byggmarka, ki je z 22. mesta po prvi vožnji v finalu prismučal celo do četrte pozicije. Stopničke mu je za zgolj stotinko sekunde ukradel Gross.

Drugi Slovenec Matic Skube je na 37. mestu prav tako ostal brez točk, zamudil je namreč skoraj dve sekundi, za finalom pa zaostal za 36 stotink.

Kristoffersen je vodstvo v slalomskem seštevku pred prvim izzivalcem Marcelom Hirscherjem, ki je danes odstopil, povečal na 140 točk, do spremembe na vrhu pa ni prišlo niti v skupnem seštevku svetovnega pokala. Vodi še naprej Norvežan Aksel Lund Svindal, ki ima natanko 15 točk prednosti pred drugouvrščenim Hirscherjem.

IZIDI MOŠKEGA SLALOMA V WENGNU

1. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:37,85
2. Giuliano Razzoli (Ita) + 0,30
3. Stefano Gross (Ita) 0,68
4. Jens Byggmark (Šve) 0,69
5. Felix Neureuther (Nem) 0,79
6. Alexis Pinturault (Fra) 0,91
7. Jean-Baptiste Grange (Fra) 0,92
7. Andre Myhrer (Šve) 0,92
9. Sebastian Foss-Solevåg (Nor) 1,03
10. Victor Muffat-Jeandet (Fra) 1,18
26. Štefan Hadalin (Slo) 8,75

Prijavi sovražni govor