Hadalin ponosen, Kranjec lažje poškodovan

»Finala nisem najbolje začel, od srednjega dela do cilja pa je bilo po mojih željah. Zadovoljen sem in ponosen na doseženo.«

Objavljeno
19. februar 2017 16.25
ALPINE-WORLD/MEN
J. P.
J. P.

St. Moritz - Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v St. Moritzu je bilo za slovenski tabor uspešno. Za vrhunec je seveda poskrbela nova smukaška šampionka Ilka Štuhec, v izjemno lepi luči pa se je na današnjem zaključnem dejanju tekmovanja, moškem slalomu, prikazal tudi 21-letni Štefan Hadalin, ki je na drugi progi, na kateri je postavil celo najboljši čas, pridobil kar dvanajst mest in končal pri repu deseterice. To je sploh njegov najboljši dosežek kariere, v svetovnem pokalu boljši kot 15. letos v Wengnu še ni bil.

»Finala nisem najbolje začel, od srednjega dela domala do cilja pa je bilo povsem po mojih željah. Zadovoljen sem in ponosen na doseženo, občutki so res nori. Že v spodnjem delu finalnega nastopa sem vedel, da sem zelo hiter in se mi je posrečil zares odličen nastop. V cilju sem se nato sprostil in pustil čustvom prosto pot,« je razlagal Hadalin, ki je tudi z gestikulacijo v cilju dal vedeti, da je bil z opravljenim zadovoljen.

»Že na ogledu sem vedel, da mi razmere ustrezajo in da je postavitev italijanskega trenerja Stefana Costazze zelo primerna za moj slog smučanja. Po prvem nastopu sem zadrževal čustva v sebi, zelo sem se brzdal, posrečilo se mi je do konca speljati tekmo, v katero sem šel zelo sproščeno. V veleslalomu in slalomu sem cilje izpolnil, v kombinaciji nekoliko manj, vseeno pa sem zelo ponosen na opravljeno,« je še pristavil slovenski junak dneva.

Žal je dobro vzdušje v slovenskem taboru nekoliko skalila lažja poškodba veleslalomskega specialista Žana Kranjca na današnji prvi slalomski progi, na kateri je dobil udarec s količkom po čeladi in si s ščitom prebil zgornjo ustnico. Zdravniki so mu v ciljni areni nudili prvo pomoč in rano oskrbeli s tremi šivi, nato pa se je Kranjec - namesto v finale, ki si ga je zagotovil s 36. časom - vrnil v domovino, kjer ga zvečer v ljubljanskem UKC čaka pregled pri maksilofacialnem kirurgu.