Digginsova ugnala Norvežanke, prve točke za Slovenke

Na tekmi smučarjev tekačev v Lillehammerju na 10 km v prosti tehniki je slavil Šved Calle Halfvarsson.

Objavljeno
03. december 2016 12.35
SKI-NORDIC-CROSS-COUNTRY-MEN-WORLD
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Lillehammer - Švedski smučarski tekač Calle Halfvarsson je zmagovalec tekme svetovnega pokala na 10-kilometrski razdalji v prosti tehniki. V Lillehammerju je z dosežkom 23:04,9 za vsega osem desetink sekunde ugnal rojaka Marcusa Hellnerja in se drugič v karieri veselil prvega mesta. Tretji je bil z zaostankom 6,7 sekunde Rus Sergej Ustjugov.

Sicer pa tekme na Norveškem štejejo tudi za nekakšen mini tour. Tam se zmaga nasmiha Halfvarssonu, ki ima 30 sekund prednosti pred Ustjugovom, pred tekmovalci pa je le še nedeljska 15-kilometrska tekma v klasični tehniki.

Slovenski tabor bo moral tekmo čim prej pozabiti, saj sta Janez Lampič in Miha Šimenc ekla povsem v ozadju. Z zaostankom skoraj tri minute in pol sta zasedla 94. in 95. mesto.

Digginsova najhitrejša na pet kilometrov

Žensko tekmo smučarskih tekačic na pet kilometrov  je dobila Američanka Jessica Diggins, ki je prišla do svoje druge zmage v svetovnem pokalu. Za 25-letno Američanko je bila druga norveška tekmovalka Heidi Weng (+4,8), tretja pa rojakinja slednje Marit Bjørgen (+15,8).

Prvih točk v tej sezoni se je s 27. mestom Alenke Čebšek razveselila slovenska reprezenatnca.

Nastopile so še štiri Slovenke. Anamarija Lampič je bila 58. (+1:28,9), Lea Einfalt 60. (+1:30,5), Vesna Fabjan mesto slabša (+1:33,5), Katja Višnar pa 68. (+1:45,5).