Halo, Flachau: Hrvati najglasnejši

Frida Hansdotter je za zmago v Flachauu dobila 52.500 €, Tina Maze pa je za slalomsko 2. mesto prejela 34.500 €.

Objavljeno
14. januar 2015 01.01
SKI-WORLD-WOMEN-NIGHT-SLALOM
Vito Divac, poročevalec
Vito Divac, poročevalec
Med številnimi Tininimi navijači je bila najbolj glasna skupinica hrvaških ljubiteljev smučanja, ki so še uro po tekmi v Flachauu glasno navijali za slovensko šampionko. Zanimiv je bil njihov transparent, na katerem je pisalo »HNS (Hrvatski nogometni savez) je mafija, gotovi su«. V skupini slovenskih navijačev je bil tudi Boštjan Cerkovnik, drugi mož smučarske šole Hermanna Maierja. Bohinjčan je v Flachauu že nekaj let, nekoč pa je bil učitelj smučanja v Dubaju, kjer smučajo v dvorani.

Za zmago 43 torbic

Frida Hansdotter je za zmago v Flachauu dobila 52.500 evrov. Za ta denar bi lahko kupila kopalnico v stanovanju v središču Dunaja, 262 parov smučarskih čevljev srednje kategorije, 175 likalnikov najboljšega kakovostnega razreda, 52 letalskih vozovnic do Vaila in 43 ženskih torbic Prada. Mazejeva je za 2. mesto dobila 34.500 evrov.

Tinino darilo

Na plesu slovenske koroške športne zveze v Avstriji so za štartno številko s podpisom Tine Maze z Zlate lisice zbrali 1500 evrov. Denar je šel za otroke, ki smučajo v koroškem klubu v Avstriji.

Gazvoda pri Slovakinjah

Slovenski trener Jože Gazvoda kot svetovalec v novi sezoni skrbi za slovaško smučarko Barbaro Kantorovo, ki tekmuje v slalomu in veleslalomu, edine točke pa je v svetovnem pokalu osvojila pred tremi leti s 24. mestom v Kranjski Gori.