Osovraženi »Schlieri«

V avstrijskem taboru imajo različne teorije za slabši začetek Gregorja Schlierenzauerja.

Objavljeno
31. december 2014 00.26
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Garmisch-Partenkirchen - Slab štart Gregorja Schlierenzauerja, ki se je moral pod Senčno goro sprijazniti šele s 17. mestom, so Avstrijci pripisali tudi članku v nemškem tabloidu Bild, v katerem so se po dolgem in počez razpisali o tem, kako 24-letnega Tirolca nihče ne mara.

Tako naj bi ga reprezentančni kolegi – ker pač ne skriva, da se v njihovi družbi ne počuti dobro – izločili, poleg tega naj bi »Schlieri«, s katerim menda nihče noče biti v isti sobi, v prejšnji sezoni zbiral celo podpise proti dolgoletnemu avstrijskemu »selektorju« Alexandru Pointnerju. In kakšen je bil odgovor skakalca z največ zmagami v svetovnem pokalu (53)?

»Na turneji so vedno tudi šumi, več pa o tem zdaj ne bi govoril. Imam namreč pomembnejše stvari,« je odvrnil Schlierenzauer, ki se zaveda, da ni najbolj priljubljen, a se zaradi tega ne namerava spremeniti.

Raje bi ostal v hotelu

Na uvodni postaji 63. novoletne turneje v Oberstdorfu so nepričakovano hud udarec doživeli Nemci, saj je njihov najvišje uvrščeni skakalec Severin Freund pristal šele na 13. mestu, pri čemer si je nabral že precejšen zaostanek za najboljšimi.

Od vodilnega Avstrijca Stefana Krafta ga namreč loči že 36,9 točke. »Marsikaj smo dali že skozi, vendar pa s tako kakovostno ekipo, kakršno imamo zdaj, še nismo imeli tako slabe tekme. Če bi mi kdo pred začetkom rekel, da bo Marinus Kraus, ki je sicer po slabem treningu močno stopnjeval svoje nastope, naš najboljši po uvodni seriji, bi raje ostal kar v hotelu. Da so odpovedali naši glavni aduti, pa je zame nerazumljivo in prava katastrofa. Prejeli smo krepko zaušnico,« ni skrival razočaranja Avstrijec Werner Schuster, ki sicer kot glavni trener nemško reprezentanco v smučarskih skokih vodi že od marca 2008.