Huda poškodba deskarja Grilca

»Včeraj so bili z mano angeli. Hudo sem padel in si zlomil hrbet, a vsi živci so v redu, čutim noge, vse je normalno.«

Objavljeno
25. november 2016 10.04
J. P.
J. P.

Ljubljana − Prekaljeni slovenski deskar na snegu v disciplinah prostega sloga, 33-letni Marko Grilc, si je resneje poškodoval hrbtenico med deskanjem v Avstriji, kar je tudi sam potrdil z zapisom na družbenem omrežju Instagram: »Včeraj so bili z menoj angeli. Hudo sem padel in si zlomil hrbet, toda vsi živci so v redu, čutim noge in vse je normalno.«

Grilc je v tekmovalni karieri štirikrat pristal na zmagovalnem odru preizkušenj svetovnega pokala, konkurenco pa si je pokoril enkrat, na mestni tekmi v akrobatskih skokih pred šestimi leti v Londonu. Enega največjih uspehov je doživel še leto prej, ko se je veselil zmage na prestižnem tekmovanju Billabong Air & Style v Innsbrucku.

Znan je bil tudi po tem, da se je zaradi nesoglasij z vodstvom zveze umaknil iz slovenske reprezentance in del kariere nastopal pod hrvaško zastavo. Zadnjo tekmo svetovnega pokala je pod streho spravil tik pred božičem leta 2013, ko je bil 71. v »slopestylu« v Copper Mt., odtlej pa se je strastno posvetil snemanju deskarskih filmov pa tudi oblikovanju deskarske opreme.