Ilka in zveza uskladili podrobnosti pogodbe

»Sklenitev pogodbe s SZS je zame eno ključnih poglavij letošnjega poletja, zato me veseli, da smo prišli do dogovora.«

Objavljeno
15. september 2017 17.51
J. P.
J. P.

Ljubljana - Druga najboljša smučarka minule sezone svetovnega pokala ter najuspešnejša smukačica in kombinatorka Ilka Štuhec si je lahko oddahnila, saj je vodstvo panoge za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) z njo uskladilo vse podrobnosti pogodbe za novo, olimpijsko sezono. »Veseli smo, da smo dosegli dogovor, ki bo Ilki omogočal vse potrebne pogoje za nemoteno pripravo in nastopanje na tekmah najvišjega ranga,« so ob tej priložnosti zapisali na zvezi.

»Sklenitev pogodbe s SZS je zame eno ključnih poglavij letošnjega poletja, zato me veseli, da smo prišli do dogovora. Ta meni in moji ekipi omogoča boljše razmere za treniranje in tekmovanje na najvišji ravni in nenazadnje tudi doseganje vrhunskih rezultatov. Zdaj sem lahko popolnoma osredtočena na izjemno pomemben zaključni del priprav in na prihajajočo olimpijsko sezono. S skupnimi močmi lahko dosežemo največ, zato se pozitivnega sodelovanja z zvezo nadejam tudi v prihodnosti,« ni skrivala zadovoljstva 26-letna Mariborčanka, ki je ta čas sredi priprav na južni polobli.

Razmere za trening v Čilu so zelo dobri, so zapisali na njeni spletni strani. Načrt so nekoliko pokvarile le padavine, ko je v enem dnevu zapadlo 50 centimetrov snega. Prvi sklop priprav je potekal v El Coloradu, kjer je ekipa trenirala samostojno. Po dveh tednih pa se je Ilka pridružila moški ekipi za hitre discipline in se s 750 kilogramov težko opremo preselila v La Parvo. Štuhčeva se bo v Slovenijo za kratek čas vrnila v začetku oktobra.