Ilkin prvi trening z napako

V Garmisch-Partenkirchnu so alpske smučarke preizkusile progo Kandahar 1. Avstrijka Ramona Siebenhofer najhitrejša.

Objavljeno
19. januar 2017 14.44
Austria Alpine Skiing World Cup
Š. Ro.
Š. Ro.

Garmisch-Partenkirchen - Alpske smučarke sklop tekem v hitrih disciplinah nadaljujejo na prizorišču svetovnega prvenstva 2011. Na progi Kandahar 1 so opravile prvi trening smuka, najhitrejši čas je postavila Avstrijka Ramona Siebenhofer (1:45.14).

Številne tekmovalke so trening opravile z napako, med njimi je bila Italijanka Sofia Goggia, ki je sicer dosegla drugi čas (1,14), na tretje mesto se je zavihtela presenetljiva zmagovalka smuka prejšnji teden v Zauchenseeju Avstrijka Christine Scheyer (1,43), ki je očitno odločena dokazati, da ta zadnji uspeh zanjo ni bil zgolj naključje.

Tudi naša najboljša Ilka Štuhec je trening opravila z rezervo in s potencialno diskvalifikacijo. Na sedmem mestu je njen zaostanek znašal 2,03 s. Mariborčanka je sicer visoko motivirana tudi za tekmo na nemškem prizorišču, kjer je pred dvema letoma že presenetila s petim mestom, kar je bil do te sezone tudi njen najboljši smukaški rezultat v karieri.

Tudi ostale favoritinje niso končale povsem v ospredju, Američanka Lindsey Vonn je dosegla deseti čas (2,57), Švicarka Lara Gut je bila dvanajsta (2,66) ...

Nastopili sta še dve slovenski smučarki: Maruša Ferk je bila 49. (5,71), 52. pa Vanja Brodnik (6,71).