Italijanka Goggia najhitrejša, Štuhčeva 11.

Ilka Štuhec je bila za 1,17 sekunde hitrejša od svojega včerajšnjega časa, ko je bila sedma.

Objavljeno
20. januar 2017 14.03
Austria Alpine Skiing World Cup
A. V.
A. V.
Garmisch-Partenkirchen - Najboljše smukačice so opravile z drugim treningom pred smukom za svetovni pokal v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Najhitrejši čas je imela Italijanka Sofia Goggia, ki je progo prevozila s časom 1:44,4 minute. Najhitrejša Slovenka je bila vodilna v posebnem smukaškem seštevku Mariborčanka Ilka Štuhec, ki je bila 11. (+1,59).

Drugi čas drugega treninga je postavila Avstrijka Ramona Siebenhofer (+0,25), ki je za Italijanko zaostala za 25 stotink sekunde. Tretjeuvrščena Švicarka Fabienne Suter je zaostala za devet desetink sekunde za Goggio. Le sedem stotink sekunde dlje se je na progi zadržala ameriška smukaška kraljica Lindsey Vonn, ki je vpisala peti čas drugega treninga.

Štuhčeva je bila za 1,17 sekunde hitrejša od svojega včerajšnjega časa, ko je bila sedma, a je bil današnji trening veliko hitrejši. Maruša Ferk je bila 45. (+4,30), Vanja Brodnik pa 51. (+5,86).

Peti letošnji smuk za svetovni pokal alpskih smučark se bo začel v soboto ob 10.15 uri. Štuhčeva je zmagala na prvih treh smukih, na četrtem v Zauchenseeju prejšnjo nedeljo je bila peta, zmago pa je slavila Avstrijka Christine Scheyer, ki je bila na tokratnem treningu 13., le štiri stotinke sekunde počasnejša od Štuhčeve.

V Garmischu bo v nedeljo še superveleslalom.