Izjemno zanimanje za skoke v Planici, prireditelji prodali že več kot 70.000 vstopnic

Planiški prireditelji finala sv. pokala v smučarskih skokih so ob izjemnem zanimanju že razprodali sobotno in nedeljsko tekmo.

Objavljeno
18. februar 2016 13.32
mdr planica
M. Ž.
M. Ž.

Planica - Slovenski smučarski skakalci so s svojimi uspehi v tej sezoni poskrbeli za izjemno povpraševanje po vstopnicah za ogled finala svetovnega pokala v Planici, kjer se bo skakalna elita med 18. in 20. marcem pomerila na treh tekmah, dveh posamičnih in eni ekipni.

Prireditelji so za finale sezone, ki je vsako leto dobro obiskan, prodali že več kot 70.000 vstopnic. Razprodani sta sobotna ekipna preizkušnja in nedeljska posamična preizkušnja, na voljo pa je le še nekaj kart za četrtkove kvalifikacije in petkovo posamično tekmo.

Tisti športni zanesenjaki, ki si še niso zagotovili dragocenega lističa za ogled finala, ga lahko dobijo tudi s pomočjo posebne akcije Slovenskih železnic, ki karte ponujejo v paketu z železniško vozovnico.

Slovenske železnice so za 19. in 20. marec pripravile posebne popuste za vožnjo z vseh postaj do Jesenic oziroma do Hrušice, povratne vozovnice bodo na voljo po polovični ceni, otroci do 12. leta pa bodo potovali brezplačno. Ljubitelji športa lahko te vstopnice kupijo v infocentrih na železniških postajah v Ljubljani, Celju in Mariboru, ob nakupu vstopnice pa bodo prejeli 50-odstotni popust pri nakupu železniške vozovnice za dve osebi za katerokoli relacijo.

Med slovenskimi skakalci v tej sezoni izstopa Peter Prevc, ki je nanizal že enajst zmag in je prepričljivo na prvem mestu skupnega seštevka, pred zadnjimi enajstimi tekmami pa ima kar 572 točk prednosti pred Nemcem Severinom Freundom.