Jakov Fak dokončno odpovedal Pokljuko, na štartu tudi Andreja Mali

Zaradi bolezni je najboljši slovenski biatlonec odpovedal domače tekme, vprašljiv je tudi nastop na Češkem.

Objavljeno
08. december 2016 14.45
Biatlon Pokljuka
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Pokljuka - Na Rudnem polju je že vse pripravljeno na tekmovalni konec tedna, ko se bodo na tekmah svetovnega pokala udarili najboljši biatlonci. Danes so na Pokljuki že opravili trening in preverili razmere, ki so praktično idealne.

Slovenski biatlonci so na prvih šestih tekmah nastopili pod pričakovanji, saj se nikomur ni uspelo uvrstiti med najboljših trideset. A v slovenskem taboru še ne bijejo plat zvona. Po prepričanju trenerjev so tekmovalci dobro pripravljeni, boljše uvrstitve pa je na Švedskem odneslo slabo streljanje.

»Res sem pričakoval več, saj smo tam tudi trenirali, a prav na strelišču nam ni uspelo tisto, kar smo pričakovali in kar smo kazali na treningih. Sam mislim, da je to bolj v glavi, kot pa da gre za tehnične napake. Res je tudi, da nas je morda malo bolj od drugih presenetil tudi veter in nismo dosegli pričakovanih rezultatov,« je ocenil glavni trener Tomaš Kos.

Češki strokovnjak dodaja, da razlogov za skrb pred tekmo na Pokljuki še ni. »Vemo, da smo dobro trenirali, da smo pripravljeni za boljše nastope. Na Pokljuki smo doma, poznamo progo, strelišče in tudi vremenska napoved je obetavna, zato mislim, da se moramo samo zbrati. Vemo, da znamo in to moramo prenesti na tekmo.«

Na Pokljuki brez Faka

Vodstvo slovenske biatlonske reprezentance je po treningu spregovorilo tudi na novinarski konferenci in dokončno potrdilo, da najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak, ki okreva po bolezni, na Pokljuki ne bo nastopil. Vprašljiv je tudi njegov nastop prihodnji teden na Češkem.

So pa obenem sporočili tudi, da bo v nedeljo štartala tudi ženska štafeta. Kot je razkril Tomaš Kos, bo ob Teji Gregorin, Anji Eržen in Urški Poje nastopila še Andreja Mali. Slednja letos sicer ne nastopa več, medtem je presedlala v trenerske vrste, vseeno pa bo dolgoletna članica reprezentance A nedeljsko štafeto izkoristila kot poslovilno tekmo v karieri.

Znani tekmovalci za petkova šprinta

Tekmovalni spored na pokljuki se bo začel s petkovima šprinterskima tekmama. Na moški 10-kilometrski preizkušnji (11.30) bodo tekmovali Klemen Bauer, Rok Tršan, Mitja Drinovec in Miha Dovžan, na ženski 7,5-kilometrski (14.15) pa Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje.