Janez Vodičar ponudil odstop

Prvi mož slovenskega smučarskega teka se je za takšen korak odločil zaradi negativnega finančnega stanja panoge.

Objavljeno
18. februar 2016 22.31
J. P.
J. P.

Ljubljana - Na seji izvršnega odbora Smučarske zveze Slovenije (IO SZS) je prvi mož smučarskega teka Janez Vodičar zavoljo negativnega finačnega stanja panoge ponudil vrnitev mandata zvezi, o čemer bo v prihodnjih dveh tednih odločal zbor panoge, ki ga sestavljajo predstavniki klubov. Smučarski tek je namreč padel globoko v rdeče številke, 40.000 evrov dolga je predvidenega iz delovanja panoge, dodatni minus bi lahko prišel še po dokončno opravljeni bilanci januarske tekme za svetovni pokal v Planici.

Predsednik SZS Enzo Smrekar je predlagal, da bi v prihodnjih 14 dneh sklicali zbor za smučarski tek, ki bi razpravljal ne zgolj o Vodičarjevem odstopu in njegovi morebitni zamenjavi, temveč tudi o finančnem stanju, o programu za prihodnjo sezono s finančnimi in kadrovskimi rešitvami vključno z opcijo o združitvi tekov, skokov in nordijske kombinacije pod enotno streho znotraj zveze.

»Na prejšnji seji smo se dogovorili, da v 14 dnevih oblikujemo skupino, ki zagotovi manjkajoča sredstva. Pogovarjati se je začela s potencialnimi sponzorji, na voljo imamo še 50 kvadratnih centimetrov na oblačilu. V tem času še nismo našli partnerjev, smo pa začeli pogovore, povečali bomo tudi aktivnosti in v Planici ustanovili šolo slovenskega smučarskega teka. Prav tako smo zmanjšali programe za 20.000 evrov. Imamo velik potencial za prihodnost, zelo mlado žensko ekipo in obetavne obraze med mladimi fanti, v prihodnji sezoni se vrača Katja Višnar, ki je bila nosilka v prejšnjem obdobju,« je poudaril Vodičar, preden je ponudil odstop.

»Vsi smo za to, da se nordijska kombinacija in smučarski tek združita s skoki pod enotno nordijsko streho, a ne zaradi prelivanja sredstev med panogami, temveč zaradi trženja,« je komentiral Janez Kocijančič, Petra Majdič pa pristavila: »V smučarskih tekih bi si želeli boljših rezultatov in tudi tega, da bi Vodičar bolj pripadal panogi. Sklicati bi morali zbor za teke in se odločiti, kako bo deloval v prihodnje.«