Janica Kostelić Tini Maze: Šampionka, srečno!

»Tina je bila in ostala velik človek. Imela je srečo, da se je lahko ukvarjala s tem, kar jo je izpolnjevalo in osrečevalo.«

Objavljeno
21. oktober 2016 16.48
mdr SOLDEN
J. P.
J. P.

Zagreb − Dan po napovedi smučarske šampionke Tine Maze, da bo januarja na Zlati lisici dokončno odložila smuči v kot, se je na njeno (pričakovano) potezo odzvala tudi nekdanja vrhunska hrvaška tekmovalka Janica Kostelić, štirikratna olimpijska zmagovalka, petkratna svetovna prvakinja in trikratna dobitnica velikega kristalnega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu.

»Prvič sem tako čustveno doživljala tekmovalno slovo neke smučarke in zdaj lahko tudi sama vsaj malo razumem, zakaj je moja športna upokojitev ljudi tako prizadela,« je pojasnila 34-letna Hrvatica, ki se je od belih strmin poslovila pred desetletjem, potem ko je v svetovnem pokalu vpisala natanko trideset zmag, po najmanj eno v sleherni panogi.

»Tina je bila in je ostala velik človek. Imela je srečo, da se je lahko ukvarjala s tem, kar jo je izpolnjevalo in osrečevalo. Za ogromen trud, ki ga je vložila, je bila nagrajena z vrhunskimi rezultati. Šampionka, srečno! In uživaj v novem začetku,« je ob Tininem slovesu na družbenih omrežjih zapisala Kostelićeva.

Vir: Twitter