Jelenko sedmi v Nemčiji

Na prvi tekmi poletne VN nordijskih kombinatorcev trojno nemško zmagoslavje, izkazal se je tudi Marjan Jelenko.

Objavljeno
24. avgust 2014 18.59
SKI-NORDIC-WC2013-ITA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oberwiesenthal - Po smučarskih skakalcih so sezono poletne velike nagrade v Nemčiji začeli tudi nordijski kombinatorci, po včerajšnji ekipni preizkušnji, na kateri sta Slovenca Gašper Berlot in Marjan Jelenko zasedla šestnajsto mesto, so danes opravili še posamično tekmo, ki jo je v ostri konkurenci dobil Nemec Johannes Rydzek, popolno domače zmagoslavje pa sta dopolnila še Eric Frenzel in Björn Kircheisen, ki sta se prav tako zavihtela na stopničke. Vodilno trojico je ločilo manj kot sedem sekund.

Izkazal se je tudi mlajši iz slovenske dvojice, 23-letni Jelenko, ki je zasedel sedmo mesto. Po skakalnem delu je bil deveti in je v tekaško smučino štartal 52 sekund za vodilnim Frenzlom, nato pa s trinajstim mestom v teku pridobil še dve mesti, za zmagovalcem pa zaostal 25 sekund. Drugi Slovenec Berlot, ki je pred kratkim dopolnil 24 let, je končal na 42. mestu. Po skakalnem nastopu je bil 46., nato pa nekaj malega pridobil s 34. tekaškim časom.

Kombinatorce zdaj v tednu dni čakajo še preostale tri preizkušnje poletne velike nagrade: Beljak bo prvo gostil v sredo, Oberstdorf pa preostali dve v petek in soboto.