Katja Požun dobitnica nagrade Mattea Baumgartna

Posebna čast je ob 20. obletnici podeljevanja nagrad za smučarske in študijske uspehe doletela slovensko skakalko.

Objavljeno
09. marec 2016 18.48
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Slovensko smučarsko skakalko Katjo Požun je po zaključeni sezoni tekem svetovnega pokala, s katero sicer ni bila povsem zadovoljna, doletela posedna čast. Postala je jubilejna 20. prejemnica nagrade Mattea Baumgartna, priznanja za mlade smučarske talente, ki skupaj s profesionalno kariero beležijo tudi šolske in študijske uspehe.

Komaj 22-letna Požunova je v karieri že dvakrat stala na zmagovalnem odru tekem svetovnega pokala in zmagala na zimski univerziadi leta 2013, ob tem pa bila vzorna študentka fakultete za varnostne vede in tudi članica komisije športnikov pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS).

»Mednarodna nagrada Mattea Baumgartna je izjemno priznanje, ki spodbuja celoten razvoj športnikov. Ne le, da se ti osredotočajo na svoje tekmovalne kariere, temveč se tudi že ozirajo na prihodnost,« je povedal predsednik FIS Gian Franco Kasper.

»Počaščena sem, da sem postala 20. prejemnica te nagrade. Navdušena sem, da so med vsemi uspešnimi športniki izbrali prav mene. Vesela sem, da sem del tega projekta in morda tudi sama navdih mlajšim, ki bodo morda šli po podobni poti kot jaz,« je povedala Požunova, ki bo nagrado prejela 3. aprila v Bormiu.