Zgoščen vrh na Streifu

Na drugem smukaškem treningu v Kitzbühlu je bil najhitrejši Norvežan Alexander Aamodt Kilde.

Objavljeno
19. januar 2017 14.17
Austria Alpine Skiing World Cup
Š. Ro.
Š. Ro.

Kitzbühel - Najboljši smukači v svetovnem pokalu odštevajo do vrhunca sezone - smuka na slovitem Streifu. V odličnih razmerah so danes opravili še drugi trening, na katerem je s štartno številko 1 najboljši čas dosegel Norvežan Alexander Aamodt Kilde.

Toda rzalike na vrhu so bile zelo majhne, zato utegne biti sobotni spektakel prava srhljivka. Le dve stotinki sekund je namreč danes za Kildejem zaostal eden glavnih avstrijskih adutov Hannes Reichelt, ki je zmagal leta 2014. Le sedem stotink zaostanka pa je imel na tretjem mestu Norvežan Kjetil Jansrud, vodilni smukač zime, ki tudi velja za glavnega favorita za zmago. Avstrijci veliko upov polagajo tudi na Maxa Franza, ki je bil peti (0,16).

Nekoliko bolje kot včeraj je na treningu nastopil prvi slovenski adut Boštjan Kline, ki je sicer na treningih tradicionalno zadržan. Tokrat je z zaostankom 1,33 s dosegel 19. mesto in enak čas kot Francoz Guilermo Fayed, le stotinko hitrejši je bil odlični italijanski smukač Dominik Paris.

Nove točke je na 30. mestu napovedal Martin Čater (2,02), medtem ko ostali niso končali v najboljši trideseterici. Rok Perko je bil 38. (2,54), Klemen Kosi pa 46. (3,51). Tilen Debelak, ki prvič smuča na Streifu, je bil zadnji, 63. (6,79). Andrej Šporn je po dolgem čakanju, ko so po padcu pomagali Nemcu Klausu Brandnerju, odstopil.

Jutri je v Kitzbühlu ob 11.30 na sporedu superveleslalom.