Konec sezone za Severina Freunda

Nemški smučarski skakalec je bil prisiljen zaradi poškodbe kolenskih vezi na operacijo in predčasno zapečatiti sezono.

Objavljeno
24. januar 2017 17.01
tlo*Severin Freund
J. P.
J. P.

Oberstdorf - Drugi najuspešnejši smučarski skakalec svetovnega pokala v minuli zimi, Nemec Severin Freund, je bil prisiljen zaradi poškodbe kolenskih vezi predčasno zapečatiti sezono. Nemška smučarska zveza (DSV) je danes potrdila, da si je svetovni prvak na veliki skakalnici na treningu v Oberstdorfu poškodoval tudi meniskus in moral že danes pod nož v Münchnu, izpustiti bo seveda moral tudi bližajoče svetovno prvenstvo v Lahtiju.

»Ob doskoku sem v desnem kolenu začutil bolečino, nato sem padel,« je pojasnil zmagovalec 22 tekem svetovnega pokala, ta čas dvanajsti v skupni razvrstitvi sezone. Po zagotovilu reprezentančnega zdravnika Petra Bruckerja je operativni poseg potekal dobro, okrevanje pa bo predvidoma potekalo pol leta. »Severin bo še nekaj dni ostal v bolnišnici in nato začel rehabilitacijo, skakal bo lahko vnovič čez šest mesecev,« je pojasnil Brucker.

»Seveda je bil moj cilj v Lahtiju braniti predlansko zlato iz Faluna, kjer sem svetovni prvak postal tudi na ekipni preizkušnji. Zdaj je jasno, da to ne bo mogoče, toda v karieri sem se že nekajkrat spopadel s podobno neugodnimi okoliščinami, ki so me naučile, kako se izvleči. V prihodnjih mesecih bo v ospredju rehabilitacija, nato pa že priprava za olimpijsko sezono,« se je z usodo sprijaznil dobitnik velikega kristalnega globusa izpred dveh let.