Kranjec znova v Val d'Isere, dekleta na olimpijski progi

Konec tedna prinaša nove tekme svetovnega pokala v Val d'Isere za moške, dekleta se bodo merila v Sestrieru.

Objavljeno
08. december 2016 11.09
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Francosko smučarsko središče Val d'Isere bo v tej sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju gostilo kar osem tekem. Potem ko so prejšnji konec tedna tam nadomestili odpadle tekme hitrih disciplin iz Beaver Creeka, se zdaj v Savojskih Alpah začenja »redni« program z novimi moškimi tekmami, tokrat bosta na sporedu veleslalom in slalom, vendar pa ne na progi O. K., temveč La Face de Bellevarde, ki ponavadi gosti svetovni pokal.

Nova tekma v Val d'Isere ponuja popravni izpit za najboljšega slovenskega veleslalomista Žana Kranjca, ki je v nedeljo odstopil. V slovenski reprezentanci so bili zadovoljni, da se pri tem ni poškodoval, naredil je namreč podobno napako kot Francoz Thomas Fanara, ki je tekmo sicer končal kot četrti, vendar pa se je izkazalo, da si je strgal križne kolenske vezi.

Od Kranjca smo po četrtem mestu v Söldnu pričakovali veliko, vendar pa tudi pred odstopom ni bil na poti k vrhunskemu rezultatu. Tokrat se mu bo na štartu pridružil še Štefan Hadalin, ki je imel ob začetku sezone kar nekaj težav s hrbtom.

Tako sobotni veleslalom kot nedeljski slalom se bosta začela ob 9.30, finale bo na sporedu ob 12.30.

Ana z druščino še korak naprej?

Po sijajnem uvodni v hitre discipline z Ilko Štuhec pa se za dekleta sezona nadaljuje v Sestrieru, kjer bosta konec tedna na olimpijski progi iz leta 2006 na sporedu veleslalom in slalom. Tudi tokrat bo prvo ime Ana Drev, ki je po šestem mestu v Killingtonu že pripravljena še na dodaten korak. Ob njej bodo znova nastopile še Tina Robnik, Katarina Lavtar in Ana Bucik, slednji pa se bo v slalomu pridružila še Maruša Ferk. Štuhčeva je sicer napovedala tudi svojo vrnitev v veleslalomu, a še ne v Sestrieru, po vsej verjetnosti pa bo nastopila na naslednji tekmi v Courchevelu.

Ekipa pod vodstvom Denisa Šteharnika se je takoj po prihodu iz ZDA podala na italijansko prizorišče, kjer so lahko vadila v odličnih razmerah, skupaj z domačo reprezentanco. Šteharnik se je zato znova nadejal dobrih rezultatov: »Vsaka tekmovalka lahko poseže še po kakšnem mestu višje. Malo več pričakujem od Katarine, da se končno uvrsti med 30. Tina v Killingtonu sicer ni imela rezultata, je pa v zelo dobri formi, tako da, če bo šlo vse tako kot mora, lahko pride do vrhunskega rezultata.«

Preizkušnji na olimpijski progi se bosta začeli ob 10.30 in nadaljevali ob 13.30.