Zaradi vetra odpadli izločilni boji sprinta za smučarje tekače

V kvalifikacijah se je s šestim mestom izkazala Anamarija Lampič. Današnjega sprinta ne bodo nadomestili.

Objavljeno
03. januar 2018 14.19
Na sliki Anamarija Lampič. Novinarska konferenca reprezentantov v smučarskem teku v Ljubljani, 14. februar 2017 [Ljubljana,smučarski teki,Ljubljana,novinarske konference,Anamarija Lampič,portreti]
A. V., STA
A. V., STA
Oberstdorf - Prireditelji Tour de Ski so zaradi močnega vetra odpovedali izločilne boje četrte etape smučarjev tekačev v nemškem Oberstdorfu. Tekmovalci in tekmovalke bi se morali pomeriti v sprintu v klasični tehniki, v kvalifikacijah pa se je s šestim mestom izkazala Anamarija Lampič. Današnjega sprinta ne bodo nadomestili.

Mednarodna smučarska zveza Fis je sporočila, da sprinta ne bodo nadomestili, Tour de Ski bo tako imel šest in ne sedem etap.

V Oberstdorfu so danes izpeljali kvalifikacije, popoldanske izločilne boje, ki bi se morali začeti ob 14.50, pa so odpovedali zaradi močnega vetra, ki je prevračal reklamne napise in jih premetaval po progi.

Na Tour de Ski se je prvič zgodilo, da sredi turneje odpovedali eno od etap. V sezoni 2006/07 so sicer odpovedali uvodni dve etapi, takrat zaradi pomanjkanja snega.

V četrtek je na sporedu tekma s skupinskim startom. Zaradi slabega vremena so sicer ogrožene tudi današnje kvalifikacije smučarskih skakalcev na novoletni turneji v avstrijskem Innsbrucku.