Lara Gut: Lindsey vedno dela dramo

Švicarska smučarka o padcu Lindsey Vonn v Andori dejala, da Američanka vedno dela veliko dramo.

Objavljeno
01. marec 2016 15.00
Š. Ro.
Š. Ro.

Soldeu − Dvoboj za veliki kristalni globus med alpskima smučarkama Američanko Lindsey Vonn in Švicarko Laro Gut očitno postaja vse ostrejši. Tekme v Andori so v tem pogledu prinesle veliko preobratov. Potem ko je štirikratna zmagovalka svetovnega pokala padla v superveleslalomu in pristala v bolnišnici, se je že zdelo, da je morda ta boj odločen predčasno. Tega si seveda ni želel nihče, niti Gutova, ki je na twitterju Vonnovi zaželela vse najboljše.

Toda Švicarka je bila dan pozneje, ko je njena ameriška tekmica presenetljivo dosegla najboljši čas v kombinacijskem superveleslalomu in osvojila končno 13. mesto, drugačnega mnenja. Znana po svojem ostrem jeziku je namreč za nemško televizijo ZDF izjavila, da Vonnova vedno dela veliko dramo. »To se ni zgodilo prvič, to vsi vedo,« je dejala in še pripomnila, da se bo sama borila le s svojim dobrim smučanjem.

Res se je izkazalo, da se Vonnova ni huje poškodovala in bo lahko nadaljevala sezono, vseeno pa najbrž Larine opazke niso bile najbolj primerne. Ko smučarka v njenih letih po dveh težkih poškodbah neugodno pade, je to mnogokrat lahko znak za alarm. Američanko so kajpak te navedbe ujezile in razžalostile. Na socialnih omrežjih je odgovorila z objavo rentgenske slike, ki kaže na počeno kost, pripela je tudi videoposnetek, na katerem ji iz kolena črpajo kri, pokazala pa tudi obe opornici, ki jih zdaj nosi na obeh nogah.

»Borila se bom do konca. Če kdo misli, da delam dramo in igram, je to neumnost. Imam bolečine, a borila se bom vseeno,« je dejala najboljša smučarka v zgodovini, ki sicer še ni sestavila programa za nadaljevanje sezone.