Lars Berger končal kariero, posvetil se bo trenerstvu

Norveški biatlonec in smučarski tekač Lars Berger je oznanil konec kariere, odslej bo trener v paraolimpijski reprezentanci.

Objavljeno
27. april 2015 14.58
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Oslo - Norveški biatlonec in smučarski tekač Lars Berger se je pri 35 letih odločil, da zaključi kariero. Njegovo življenje bo še naprej povezano s športom, saj bo trener v norveški združeni paraolimpijski reprezentanci smučarskih tekačev in biatloncev.

Norvežan, ki je imel tekom kariere številne težave s koleni, je na svetovnih prvenstvih osvojil osem kolajn, od tega tri v smučarskem teku in pet v biatlonu, kot tudi srebro na olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouru, ki si ga je priboril v štafeti 4 x 10 km.

Berger je leta 2007 poskrbel za svojevrsten dosežek, saj je postal prvi športnik, ki mu je v istem letu uspelo osvojiti kolajno tako na svetovnem prvenstvu v biatlonu kot na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v istem letu - v biatlonu je osvojil srebro v štafeti 4 x 7,5 km, v teku pa zlato v štafeti 4 x 10 km.

»Verjamemo, da je Lars pravi za vodjo ekipe pred svetovnim prvenstvom 2017 in paraolimpijskimi igrami 2018,« je dejal vodja norveške reprezentance Åge Skinstad.