Lindsey Vonn se je opravičila za »macolo« (VIDEO)

Ameriški smučarki se je na smuku v La Thuile odpela smučka, zato se je po tekmi v šali nad njo znesla s kladivom.

Objavljeno
20. februar 2016 10.09
Š. Ro.
Š. Ro.

La Thuile - Najboljša alpska smučarka v zgodovini Američanka Lindsey Vonn je imela visoka pričakovanja že za včerajšnji prvi smuk v La Thuilu, a ostala razočarana, saj se ji je v enem od zavojev, pri hitrosti 75 km/h odpela smučka in zdrsnila je na bok. »Res me bega, kako se je to zgodilo, ne bi se smelo. Razočarana sem, a tako pač je. To je še ena stvar, poleg vremena, na katero ne moreš vplivati. Mislim, da sem sicer svojo nalogo dobro opravila in upam, da jo bodo na naslednji tekmi tudi smuči,« je dejala po tekmi.

Vonnova je v cilj prismučala z zlomljeno smučko, na kateri je popustila vez, pozneje pa je jezo nanjo, bolj v šali kot zares, stresla tako, da se je je lotila z macolo. Dejala je, da se je otresla jeze in zagotovila, da ima še veliko drugih parov, ki jih bo lahko uporabila ta konec tedna. Video je objavila na facebooku, vendar pa je posnetek hitro izginil s spleta.

Kajpak po posredovanju njenega opremljevalca smuči Head, na katerega je čez nekaj ur tudi naslovila javno opravičilo: »Ta izjava se nanaša na videoposnetek, ki sem ga objavila na svojem facebook profilu, na katerem razbijam svojo smučko. To je bila velika napaka, ki je sledila slabi volji po težki tekmi. Ta video v nobenem pogledu ni bil odraz Headove ekipe, njihovih smuči in vezi, na katerih tekmujem in so bili v preteklosti tudi eden ključnih dejavnikov za moje uspehe. Pravzaprav sem lahko vesela, da so tokrat vezi popustile, saj sem se s tem morda izognila poškodbi,« je Vonnova zapisala na svojem profilu in še dodala: »Ta video je bil odraz mojih čustev, razumem pa, da so ga nekateri napačno razumeli. Več kot zadovoljna sem s svojimi Headovimi smučmi in vezmi, zato se opravičujem ekipi za ta dogodek.«

 

Vseeno smo izbrskali posnetek, ki pa je nekoliko slabše kakovosti: