Lundbyjeva prepričljivo, štiri Slovenke med 20

Ema Klinec je bila kot najboljša Slovenka 10. Urša Bogataj 11., Nika Križnar 13., Špela Rogelj pa 19.

Objavljeno
17. december 2017 18.50
skoki
L. Z., STA
L. Z., STA
Hinterzarten - Norvežanka Maren Lundby je prepričljivo zmagala na tekmi za svetovni pokal smučarskih skakalk v nemškem Hinterzartnu. Druga je Nemka Katharina Althaus, tretja pa Japonka Sara Takanashi. Ema Klinec je bila kot najboljša Slovenka 10. Urša Bogataj je bila 11., Nika Križnar 13., četrta Slovenka Špela Rogelj pa 19.

Lundbyjeva je vodila po prvi seriji, Althausova je zaostajala za 9,6 točke, rojakinja slednje Ramona Straub na tretjem mestu pa še za tri desetinke več. Slednja je nazadovala na četrto mesto, iz tega položaja pa se je na zmagovalni oder zavihtela najboljša skakalka v zgodovini Takanashijeva, med obema pa je bilo le tri desetinke razlike.

Lundbyjeva in Althausova skupaj na vrhu

S skoraj 15 točkami naskoka je zmago slavila Lundbyjeva in se Althausovi pred njeno publiko oddolžila za poraz v domačem Lillehammerju. Po štirih tekmah zime sta v skupnem seštevku pokala Lundbyjeva in Althausova skupaj na čelu s po 360 točkami, dosegli sta namreč po dve zmagi in drugi mesti, tretja je Takanashijeva (220). Bogatajeva je s 100 točkami osma.

Nika Križnar je bila pred finalom 10., ostale tri reprezentančne sotekmovalke pa so bile tesno za njo. Ema Klinec bila 11., Urša Bogataj 12., Špela Rogelj pa 15. Prva in slednja sta v finalu nekoliko nazadovali, Klinčeva in Bogatajeva pa pridobili, vendar ne dovolj, da bi se vmešali v boj za vrh.

Ženski svetovni pokal v smučarskih skokih se bo nadaljeval med 5. in 7. januarjem v romunskem Rasnovu.