Marguč na stopničkah v Lachtalu podoživel lepe spomine

Na tekmi evropskega pokala v paralelnem slalomu na prizorišču SP 2015 je deskar Rok Marguč osvojil drugo mesto.

Objavljeno
07. februar 2016 19.28
Š. Ro.
Š. Ro.

Lachtal - Po tretjem mestu v Moskvi na tekmi svetovnega pokala bi si kajpak v tej sezoni najboljpi slovenski deskar Rok Marguč želel še več tekem, da bo zadržal odlično formo. A do naslednje preizkušnje najvišje ravni v Turčiji bo moral še počakati (27. februarja), se je pa zato vmes pomeril na tekmi evropskega pokala.

Konkurenca v paralelnem slalomu ni bila kaj veliko slabša kot v svetovnem pokalu, Celjan pa se je prebil vse do velikega finala, v katerem ga je presenetljivo premagal Južnokorejec Bo-gun Choi. Marguč je tako na prizorišču svetovnega prvenstva 2015 podoživel lanski uspeh, ko je osvojil bronasto kolajno. To je bila sicer že njegova četrta kolajna s svetovnih prvenstvev. Njegov uspeh pa je tokrat dopolnil Tim Mastnak na četrtem mestu.

Za Slovencema je zaostala praktično vsa avstrijska reprezentanca na čelu z Benjaminom Karlom. Dve dobri uvrstitvi je zapisal tudi Jure Hafner: na prvi tekmi, ki je štela tudi za avstrijsko prvenstvo, je zasedel deseto mesto, na drugi je bil 14.. Marguč v soboto ni nastopil, Mastnaka pa so diskvalificirali.