Marguč za las ujel izločilne boje, Hafner za las ostal praznih rok

Na SP se je v šestnajsterico najboljših deskarjev v paralelnem slalomu prebil le en Slovenec, a obstal v osmini finala. 

Objavljeno
15. marec 2017 16.51
regent marguč
J. P.
J. P.

Sierra Nevada - Prirediteljev svetovnega prvenstva v deskanju na snegu v Španiji se je vreme, ki jim včeraj zares ni prizaneslo, danes vendarle usmililo, zato so lahko pod streho spravili preizkušnjo v paralelnem slalomu. V primerjavi z včerajšnjimi razmerami je nehalo snežiti, dopoldne je v zgornjem delu sicer še vedno pihalo, kar pa je v slalomu zaradi nižjega štartnega mesta predstavlja nekoliko manjšo težavo kot v veleslalomu.

Današnje slalomske kvalifikacije je preživel le en slovenski predstavnik, Rok Marguč. Izkušeni 30-letnik ima s svetovnih prvenstev že tri odličja iz te discipline, predlani je bil v avstrijskem Lachtalu bronast, tokrat pa je imel tudi nekaj sreče, saj je ujel zadnje, 16. mesto, ki je še vodilo v osmino finala. V njej ga je čakal najhitrejši v kvalifikacijah, Avstrijec Benjamin Karl, ki je bil od Roka zgodaj popoldne več kot dve sekundi hitrejši. Enako je bilo na prvi stopnički izločilnih bojev, Karl je na nekoliko hitrejši rdeči progi slovenskega deskarja ugnal za 42 stotink in tako končal njegov današnji nastop.

»Sem srečen in presenečen, kajti tega nisem pričakoval. Po prečkanju ciljne črte sem se že odpisal, a sem z nekaj sreče vendarle ujel finale. Prvi kvalifikacijski nastop se mi ni posrečil, drugi se mi je malo bolj, ni pa še bilo vse po željah. A zdaj, v izločilnih bojih, je vse mogoče,« je takoj po kvalifikacijah za STA pojasnil Marguč, ki je v Sierro Nevado prišel brez ambicij po kolajnah. Jutri bo imel novo priložnost v paralelnem veleslalomu, če se ga bo prirediteljem le posrečilo spraviti pod streho.

Kolikor je imel Marguč v kvalifikacijah sreče, toliko pa je imel Jure Hafner smole, saj je bil na 17. mestu prvi, ki je obtičal brez finala, prepočasen je bil za pičlih pet stotink. Več je bilo pričakovati od Tima Mastnaka, ki je na modri progi vpisal 21. čas, na rdeči pa ga je doletela diskvalifikacija, zaradi česar je obtičal na 32. mestu, medtem ko je šel Črt Ikovic s štarta samo enkrat in zasedel 37. mesto. V ženski konkurenci je Gloria Kotnik nastopila v slogu celotne sezone svetovnega pokala, na 22. mestu je šestnajsterico zgrešila za debeli dve sekundi, Iva Polanec se je morala zadovoljiti s 34. mestom.

IZIDI

Moški

1. Andreas Prommegger (Avs)
2. Benjamin Karl (Avs)
3. Andrej Soboljov (Rus)
4. Nevin Galmarini (Švi)
5. Aaron March (Ita)
16. Rok Marguč (Slo)
___________________________
17. Jure Hafner (Slo)
32. Tim Mastnak (Slo)
37. Črt Ikovic (Slo)

Ženske

1. Daniela Ulbing (Avs)
2. Ester Ledecka (Češ)
3. Alena Zavarzina (Rus)
4. Cheyenne Loch (Nem)
5. Julia Dujmovits (Avs)

___________________________
22. Gloria Kotnik (Slo)
34. Iva Polanec (Slo)