Mario Matt se je odločil: Čas je za upokojitev

Avstrijski smučar Mario Matt je sporočil, da se ne bo več vrnil na tekme svetovnega pokala, ne bo ga niti v Kranjsko Goro.

Objavljeno
12. marec 2015 13.42
OLY-2014-SKI-ALPINE-SLALOM-MEN-MEDALS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

St. Anton - Potem ko se je že po lanskem velikem olimpijskem uspehu v Sočiju odločal, ali sploh še vztrajati na tekmah najvišje ravni, je bržkone Mariu Mattu žal, da se ni poslovil na vrhu, kot olimpijski slalomski prvak. V tej sezoni je namreč doživel le niz razočaranj, muči ga tudi poškodba, zato je 35-letni Tirolec zdaj sprejel dokončno odločitev o upokojitvi.

Pričakovano novico o koncu kariere je sporočil na novinarski konferenci v St. Antonu, kjer je leta 2001 postal svetovni prvak. »Odločil sem se, da končal svojo profesionalno športno kariero. Na svoje dosežke v preteklosti lahko zrem ponosen. Pri 20 letih sem tukaj postal svetovni prvak, drugič mi je to uspelo leta 2007. V zadnjem času sem doživel nekaj padcev, a to je pač življenje. Vedno sem se pobral in trud se je poplačal,« je povedal Matt, zmagovalec 15 tekem za svetovni pokal in lastnik štirih kolajn s svetovnih prvenstev, lani v Sočiju pa vrhunec dosegel še z zlato olimpijsko kolajno.

»Že po olimpijskem uspehu sem tuhtal, ali še nadaljevati, a se mi še ni zdel pravi čas za umik. Skušal sem se čim bolje pripraviti na novo sezono, a na žalost zaradi različnih razlogov svojih ciljev nisem mogel uresničiti. Rezultatov ni bilo, med sezono pa sem tudi že ugotovil, da smučanje ni več najpomembnejša stvar v mojem življenju. Zato ni več smisla, da bi nadaljeval. Zaradi poškode žal ne bom mogel nastopiti niti v Kranjski Gori,« je še povedal smučar iz Arlberga, velik ljubitelj konj, ki je v svetovnem pokalu debitiral leta 1999. Njegovo bogato dediščino vo skušal v svetovnem pokalu še obogatiti 21-letni brat Michael, ki je prav v tej zimi osvojil svoje prve točke svetovnega pokala.