Maze: V igri stotink enkrat dobiš, drugič izgubiš

Svetovna podprvakinja Tina Maze je Anni Fenninger že pred podelitvijo povedala, da njunih dvobojev še ni konec.

Objavljeno
04. februar 2015 00.41
Vito Divac, poročevalec
Vito Divac, poročevalec
Beaver Creek – Tina Maze je sijajno začela svetovno prvenstvo v Beaver Creeku. Srebrna kolajna v superveleslalomu je – po vsem, kar se je dogajalo v zadnjih tednih – izjemen dosežek, saj je bila to disciplina, v kateri je imela največ dvomov.

Andrea Massi je povedal, da ste imeli med pripravami na tekmo veliko pomislekov. Kakšnih?

Nikakor se nisem mogla otresti slabih izkušenj izpred dveh let, pa tudi zadnji tedni v superveleslalomu niso bili dobri. Nikakor nisem mogla dobiti občutkov za pravočasnost, koliko pritisniti na smuči, kako držati hitrost in pospeševati v vratcih. Na tekmi sem vse te tegobe premagala.

Imeli pa ste tudi veliko smolo, saj je pri vašem štartu pihal močan veter v prsa. Kako ste se soočili z njim?

Da bi dobila želeno hitrost, sem ga poskušala premagati z močjo. V vsakem mojem nastopu so prva tri vratica najbolj pomembna za občutek v nadaljevanju tekme. Zame je bil začetek SP velik dan, ker na tako težavni progi ni bilo lahko smučati v vetru. Prvič, odkar sem prišla v ZDA, sem smučala, kot sem želela.

Anna Fenninger vas je premagala za tri stotinke. Ste se počutili kot poraženka?

V igri stotink je tako, da enkrat dobiš, drugič izgubiš. Srebro je zame in za ekipo izjemen uspeh. Vsaka kolajna je veliko vredna, zato ne razmišljam, katero bi postavila višje.

V ciljni areni sta se veliko pogovarjali z olimpijsko in svetovno prvakinjo.

Čestitala sem ji za izjemno predstavo in ji rekla, da najinega dvoboja ni konec. V zadnjem času naju vselej ločijo stotinke. Tako je bilo v olimpijskem Sočiju, kjer sem zmagala v veleslalomu, tako je tudi na začetku ameriškega SP.

Premagali ste Lindsey Vonn. Kako ste doživeli ta dvoboj?

Na štartu sem slišala bučno navijanje, tako da sem vedela, da je Lindsey prva. Ko sem prismučala v cilj, me je pričakala tišina, kakršne v karieri še nisem doživela. Na semaforju sem videla enko, vendar pa sem zaradi takšne tišine mislila, da je kaj narobe.

Prvega izmed petih ciljev ste izpolnili in osvojili kolajno. Kako bo potekal lov na naslednje?

Ko imaš takšen cilj, kot ga imam jaz, je prav kolajna izjemen pospešek za nadaljevanje prvenstva. Počutim se zelo močno, srebro pa je odlična motivacija za nadaljevanje prvenstva. Tudi zato, ker je srebro, ne pa zlato.