Mazejeva s štirico v slalomu

Tina Maze bo na slalomski tekmi 51. Zlate lisice nastopila s številko 4.

Objavljeno
21. februar 2015 20.01
TINA MAZE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Prireditelji 51. Zlate lisice so danes na osrednjem mariborskem trgu Leona Štuklja opravili žreb štartnih številk za jutrišnji slalom, na katerem bo domača adutinja Tina Maze nastopila kot četrta.

Črnjanka je na veleslalomski preizkušnji doživela veliko razočaranje, saj je odstopila v prvi vožnji, jutri pa bi rada popravila svoj vtis: »Na veleslalomu se je zgodilo, kar se je zgodilo. Imam pa veliko željo, da to popravim,« je bila kratka slovenska šampionka.

Poleg nje bodo v slalomu nastopile še Katarina Lavtar (35), Ana Bucik (51), Saša Brezovnik (59), Tina Robnik (61) in Eli Plut (63).

Slalomsko preizkušnjo bo otvorila Švedinja Frida Hansdotter, številko 2 ima Avstrijka Nicole Hosp, številko 3 pa prva favoritinja za zmago, Američanka Mikaela Shiffrin.

Za nedeljo napovedan dež

Če je v Mariboru danes sijalo sonce, pa je vremenska napoved za nedeljo povsem drugačna, saj naj bi tekmovalke oviral dež:

»Vremenska napoved ni najboljša, saj naj bi deževalo. Želeli bi si, da bi bilo tako lepo kot danes. Upamo, da ne bo močno deževalo, najslabša možnost pa je močno deževje ali celo dež s snegom. Če bo snežilo, se bodo mokre snežinke lepile na očala in tekmovalke ne bodo dobro videle. Slaba vidljivost pa bi lahko ogrozila izvedbo tekmovanja. Sama proga v nedeljo ne bo predstavljala težave, ker je tako dobro utrjena, da ji tudi deževje ne more do živega. Če bo deževalo, bomo snežno podlago gostovo utrdili s soljo, da preprečimo taljenje snega,« je napovedal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

Prva vožnja bo ob 9.45, finalna pa ob 12.45.

Štartna lista

1. Frida Hansdotter (Šve)

2. Nicole Hosp (Avs)

3. Mikaela Shiffrin (ZDA)

4. Tina Maze (Slo)

5. Maria Pietilä Holmner (Šve)

6. Šarka Strachova (Češ)

7. Kathrin Zettel (Avs)

8. Wendy Holdener (Švi)

9. Nina Løseth (Nor)

10. Marie-Michele Gagnon (Kan)

...

35. Katarina Lavtar (Slo)

51. Ana Bucik (Slo)

59. Saša Brezovnik (Slo)

61. Tina Robnik (Slo)

63. Eli Plut (Slo)