Mešana tekma: Slovenci četrti, Nemci prepričljivo najboljši

Slovenija je na mešani ekipni tekmi v Lahtiju zasedla četrto mesto, zlato je pripadlo razpoloženim Nemcem. 

Objavljeno
26. februar 2017 18.48
NORDIC-WORLD/
N. Gr.
N. Gr.

Lahti - Tretja izvedba mešane ekipne tekme v smučarskih skokih na svetovnih prvenstvih je še drugič pripadla Nemcem. Tokrat so skakali v postavi Andreas Wellinger, Carina Vogt, Svenja Würth in Marcus Eisenbichler, najbližje zasledovalce Avstrijce pa so odpihnili za več kot 35 točk. 

Na tretjem mestu je končala Japonska, kjer so vsi štirje člani ekipe skakali konstantno, Slovenija pa je za njimi zaostala nekaj manj kot 18 točk. Slovenci so skakali v postavi Nika Križnar, Peter Prevc, Ema Klinec in Anže Lanišek. Prav Lanišek je prijetno presenetil v prvi seriji s 93 metri, Peter Prevc pa je spet skakal po principu toplo-hladno. 

V prvi seriji je pristal pri le 88 metrih in bil zelo razočaran, v drugi pa prikazal skok, ki je spominjal na lanske šampionske predstave. Pristal je pri 97 metrih in pol in Slovenijo utrdil na četrtem mestu, kar je najboljša uvrstitev mešanih reprezentanc na svetovnih prvenstvih. 

»V prvi seriji sem se še nekoliko lovil, drugi skok pa je bil že boljši. Vsi smo se maksimalno potrudili za ekipno tekmo in dosegli najboljšo uvrstitev na mešanih tekmah, mislim, da smo lahko zadovoljni. Zdaj si bo potrebno najprej malo oddahniti, potem pa pride na vrsto velika skakalnica,« je za nacionalno televizijo po tekmi povedal Prevc.

»Ali je bil to moj dan ali ne, bom prepustil domišljiji vsakega posameznika. Vedel sem, da sem sposoben takega skakanja. Če sem ga pokazal na ekipni tekmi, je to super. Moram čestitati obema puncama in Petru za odlično borbo. Mislim, da smo danes dosegli fantastično četrto mesto,« pa je po tekmi povedal Lanišek.    

Za dekleta se je prvenstvo v Lahtiju zaključilo, moški del pa se seli na veliko napravo, kjer jih v četrtek čaka posamična tekma, v soboto pa še ekipna. 

MEŠANA TEKMA

1. Nemčija 1035,5 točke

2. Avstrija 999,3

3. Japonska 979,7

4. Slovenija 961,4

5. Norveška 877,8

6. Rusija 864,0

7. Italija 846,3

8. ZDA 802,2