Miradolijeva prva, a zgrešila vrata, Brodnikova boljša od Štuhčeve

Na prvem treningu smuka v Garmischu je bila najhitrejša Američanka Lindsey Vonn pred Nemko Viktorio Rebensburg.

Objavljeno
04. februar 2016 14.48
J. P., Š. Ro.
J. P., Š. Ro.

Garmisch - Potem ko je bil nemški Garmisch-Partenkirchen minuli konec tedna kraj srečnega imena za slovensko alpsko smučanje, saj je Boštjan Kline na smuku za svetovni pokal prvič stopil na zmagovalni oder z drugim mestom, bodo ta vikend progo Kandahar preizkusila še dekleta, na sporedu sta namreč sobotni smuk in nedeljski superveleslalom.

Danes so se pomerila na prvem smukaškem treningu, dolgo časa pa je dišalo po tem, da bo razplet pričakovan, saj je bila v vodstvu prva smukačica sezone, Američanka Lindsey Vonn, ki je v tej tekmovalni zimi vselej, ko je prišla do cilja smuka za svetovni pokal, tudi zmagala. Da tokrat ni končala na vrhu razpredelnice, je poskrbela malo znana 21-letna Francozinja Romane Miradoli, ki jo je s štartno številko 38 pustila za seboj za dve desetinki, prevzela vodstvo in ga seveda zadržala do konca.

Vendar pa spodbuden čas Miradolijeve ni merodajen, Francozinja, ki je bila sicer bronasta s smuka na mladinskem svetovnem prvenstvu pred tremi leti v kanadskem Le Massifu, je namreč zgrešila vrata, tako kot tudi denimo Švicarka Lara Gut in Kanadčanka Larisa Yurkiw.

Najhitrejša je tako dejansko bila Vonnova, drugi najboljši čas je postavila Nemka Viktoria Rebensburg (+ 0,47), ki je izkoristila prednost domačega terena, ki je bil tokrat zelo zahteven. Proga je bila slabo pripravljena in na meji regularnosti, saj je po zadnjih padavinah niso mogli dobro utrditi.

Med dvema Slovenkama se je bolj izkazala tista s slabšo štartno številko, torej Vanja Brodnik (49), ki si je delila osemnajsti čas z Američanko Stacey Cook, za zmagovalko pa je zamudila za sekundo in tri četrt. Ilka Štuhec je z več kot dvesekundnim zaostankom zasedla 26. mesto. Jutri bo v Garmischu na sporedu še drugi smukaški trening, a vremenska napoved je slaba, zato je bolj realna odpoved.

IZIDI PRVEGA TRENINGA ŽENSKEGA SMUKA V GARMISCHU

1. Romane Miradoli (Fra) 1:49,50
2. Lindsey Vonn (ZDA) + 0,20
3. Viktoria Rebensburg (Nem) 0,47
4. Breezy Johnson (ZDA) 0,54
5. Corinne Suter (Švi) 0,61
6. Tina Weirrather (Lie) 0,74
7. Fabienne Suter (Švi) 0,77
8. Alice McKennis (ZDA) 0,82
9. Alexandra Coletti (Mon) 1,06
10. Denise Feierabend (Švi) 1,07
18. Vanja Brodnik (Slo) 1,73
26. Ilka Štuhec (Slo) 2,11