Morda ga stara deska odnese višje

Deskarje na snegu danes čaka slalomska preizkušnja v Bad Gasteinu, kjer Žan Košir ne bo branil lanske zmage.

Objavljeno
07. januar 2016 20.16
Špela Robnik
Špela Robnik

Bad Gastein – Na tradicionalnem avstrijskem prizorišču deskarskih paralelnih tekem so v preteklih letih za dobro vzdušje redno skrbeli slovenski navijači in se tudi lahko veselili številnih uspehov. Med drugim dveh zmag Žana Koširja, ki pa se na eno svojih najljubših prog letos ne bo vrnil. Bo pa zato na dober rezultat v Bad Gasteinu računal Rok Marguč.

Resda se mu pred letom dni tekma ni posrečila, se je pa tam že nekajkrat prebil do polfinala in tudi že stal na zmagovalnem odru. Celjan bi predvsem rad stopil kakšno stopničko višje kot nazadnje v Cortini, ko je izpadel v osmini finala. »Občutek na snegu je dober, boljši, kot sem ga imel na prejšnjih tekmah. Sem se pa vrnil nazaj na stare deske, izkazalo se je namreč, da so novi modeli preveč mehki,« je bil nekoliko razočaran nad proizvajalcem, se pa nadejal, da mu morda ta sprememba prinese vsaj boljši rezultat.

»Progo tu res že dobro poznam, zato presenečenj ne bi smelo biti,« je še povedal prvi slovenski adut, ki je pred današnjo popoldansko preizkušnjo moral v tamkajšnjih termah skočiti v bazen po štartno številko. Terena včeraj ni preizkušal, a bil pomirjen, da bo v dobrih snežnih razmerah tekma gotovo veliko boljša kot denimo lani, ko so bile temperature krepko nad ničlo. Razmere za trening so bile sicer precej zahtevne tudi med prazniki, tudi na Rogli so namreč težko prišli do prostega terena, še najbolje pa je lahko slovenska reprezentanca še včeraj trenirala na majhnem koroškem smučišču Bukovnik.

Tam je fantom zadnje napotke dajal Izidor Šušteršič in si od njih zaželel čim bolj zbrane nastope: »Teren v Bad Gasteinu dobro poznamo, tako da izgovorov ni. Za vrhunski rezultat bo treba napasti že v kvalifikacijah,« je opozoril. Nastopili bodo še Tim Mastnak, Jure Hafner in Črt Ikovic, vsi pa si želijo tudi čim boljšo spodbudo za »glavno« tekmo sezone na Rogli, ki se tudi že hitro bliža. Se jim bo tam vendarle že pridružil tudi Košir?