Jutri oba smuka

Štart ženskega smuka bo ob 11.15, moški pa bodo začeli ob 13.30.

Objavljeno
11. februar 2017 13.25
ALPINESKIING-WORLD/MEN
A. V.
A. V.

St. Moritz - Moški smuk je vrhunec svetovnega prvenstva v smučanju, toda današnja tekma je bila zaradi pregoste megle v srednjem delu proge odpovedana, potem ko so štart večkrat prestavili.

Na sestanku vodij reprezentanc so se odločili, da bodo odpeljali oba smuka jutri. Štart ženskega bo namesto ob 12. ob 11.15, moški pa se bo začel ob 13.30 uri.

V boj za kolajne se bodo pri moških podali tudi štirje slovenski smukači Boštjan Kline, Rok Perko, Klemen Kosi in Miha Hrobat, pri ženskah pa vsa Slovenija pričakuje kolajno od Ilke Štuhec, nastopila pa bo še Maruša Ferk.

»Zadovoljen bi bil z uvrstitvijo med deset. Nobena skrivnost pa ni, da si vsak tekmovalec na štartu želi kolajno,« je pred odhodom na SP dejal slovenski adut v moški ekipi Boštjan Kline.

Med favoriti bi bili vsekakor Švicarji Beat Feuz, Patrick Küng in Carlo Janka, Italijana Dominik Paris in Peter Fill, pa Norvežana Kjetil Jansrud, srebrn s superveleslaloma, in Aleksander Aamodt Kilde, pa Francoz Adrien Theaux, Avstrijci Matthias Mayer, Max Franz, Hannes Reichelt in Vincent Kriechmayr.

Po presenetljivem razpletu superveleslaloma, ko sta se na vrh pognala Erik Guay, ki je vzel zlato, in Manuel Osborne-Paradis z bronom, bo treba resno računati tudi na kanadska kavboja, naslednika norih Kanadčanov ali crazy canucks.

Zadnji smukaški svetovni prvak je Švicar Küng, ki je slavil pred dvema letoma na SP v Vail/Beaver Creeku. Srebro je takrat pripadlo Američanu Travisu Ganongu, bron pa Feuzu.

Proga je zahtevna, vsebuje skoke, smukači pa takoj po štartu dobijo prvi val adrenalina, ko se poženejo v brezno oziroma prosti pad.