MSP: Eli Plut 13 stotink od brona

Mladinska svetovna prvakinja v slalomu je postala Američanka Paula Moltzan, najboljša Slovenka na petem mestu.

Objavljeno
09. marec 2015 21.47
smucanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Hafjell - Nadebudna slovenska alpska smučarka, 20-letna Eli Plut, se je na mladinskem svetovnem prvenstvu na Norveškem zelo izkazala v slalomski preizkušnji, saj je zasedla peto mesto, za stopničkami pa zaostala pičlih 13 stotink. Šampionske lovorike se je sicer veselila Američanka Paula Moltzan, ki si je že na prvi progi zagotovila skoraj sekundo zaloge pred prvo zasledovalko.

Plutova, sicer članica celjskega Uniorja, je bila peta že po prvem nastopu, za tretjim mestom je zamujala 14 stotink. V finalu (+ 1,12) ni izkoristila priložnosti, saj sta odstopili dve od glavnih kandidatk za zmagovalni oder, Švedinja Charlotta Säfvenberg in Avstrijka Christina Ager, ki se obe že lahko pohvalita tudi z uvrstitvami v udarno deseterico na tekmah svetovnega pokala. Na stopničke sta ob Američanki povzpeli še Nemka Marlene Schmotz in Avstrijka Katharina Truppe, Plutovo pa je za stotinko ugnala še Švicarka Charlotte Chable, ki je letos na Zlati lisici zasedla slalomsko enajsto mesto.

Slovenski uspeh je z devetim mestom dopolnila Saša Brezovnik (+ 1,54), Klara Livk je bila 26. (+ 4,23), Desiree Ajlec pa je odstopila na drugi progi. Jutri bosta na sporedu obe superkombinacijski preizkušnji.