MSP: Hadalin za 13 stotink od stopničke

Na mladinskem SP v alpskem smučanju v Sočiju je Štefan Hadalin v smuku zasedel 5. mesto, Miha Hrobat je bil deveti.

Objavljeno
27. februar 2016 11.20

Soči - Na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v olimpijskem Sočiju so se po progi Rosa Hutor prvi spustili smukači, z razpletom pa so lahko zadovoljni tudi v slovenskem taboru, saj je 20-letni Štefan Hadalin, ki ima tudi že izkušnje s tekem svetovnega pokala, zasedel peto mesto, za stopničkami pa zaostal pičlih 13 stotink, medtem ko je bil od četrtega, Američana Sama Morsa, počasnejši zgolj za stotinko.

Slovenski uspeh je dopolnil devetouvrščeni Miha Hrobat, ki je prav tako padel v ples stotink - le dve sta mu zmanjkali za, denimo, sedmo mesto. Ni torej ponovil podviga z včerajšnjega treninga, ko je bil četrti. Nekoliko manj prepričljiv je bil zgolj Aljaž Dvornik, ki se je moral zadovoljiti s 36. mestom.

Zmage se je veselil 19-letni Američan Erik Arvidsson, ki v svetovnem pokalu doslej še ni nastopil, tokrat pa je za dve desetinki ugnal prvega zasledovalca, Avstrijca Stefana Babinskega, na stopničkah se je znašel še Francoz Victor Schuller (+ 0,35). Fante že jutri čaka nov, superveleslalomski izziv.

Manj uspešne so bile slovenske smukačice, saj je bila še najvišje, na 28. mestu, Saša Brezovnik, ki pa je za zmagovalko zamudila skoraj tri sekunde. Desiree Ajlec je na 36. mestu ugnala zgolj tri tekmice, Meta Hrovat ni nastopila. Zmage se je veselila superveleslalomska specialistka, 19-letna Kanadčanka Valerie Grenier, ki je prvo izzivalko, Švicarko Beatrice Scalvedi, pustila za seboj za zgolj sedem stotink, medtem ko je tretjeuvrščena Italijanka Nicol Delago, že tudi lani bronasta na mladinskem svetovnem prvenstvu v Hafjellu, zaostala 31 stotink.