MSP je zaokrožil slalom, Saša Brezovnik trinajsta

Po prvi progi je obetavni slovenski smučarki kazalo še bolje, saj je za rep držala deseterico. Desiree Ajlec sedemnajsta.

Objavljeno
05. marec 2016 13.01
J. P.
J. P.

Soči - Zastor je na mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v olimpijskem Sočiju padel z današnjima slalomskima preizkušnjama. Prva so se po progi Rosa Hutor spustila dekleta, od Slovenk pa se je vnovič najbolj izkazala bronasta s kombinacijske tekme Saša Brezovnik, ki je zasedla trinajsto mesto, za zmagovalko pa zaostala skoraj šest sekund (5,71). Po prvem nastopu ji je kazalo še bolje, saj je deseterico držala za rep, le dve mesti slabše izhodišče je imela Meta Hrovat, ki pa je v drugo odstopila.

Tretja nadebudna slovenska zastopnica, Desiree Ajlec, je bila že na prvi progi sedemnajsta in je uvrstitev zadržala tudi v finalu, od zmagovalke pa je bila počasnejša skoraj osem sekund. Za zmago sta se udarili Nemka Elisabeth Willibald, ki je vodila že po polovici slalomske tekme, in Avstrijka Katharina Gallhuber, ki je v drugo resda pridobila devet stotink, naposled pa je bila razlika med njima 29 stotink. Že tretjeuvrščena še ena Avstrijka Katharina Huber je zamudila 1,15 sekunde.

Odlično pa je slovenskemu taboru kazalo po prvi progi moškega slaloma, saj je kombinacijski šampion Štefan Hadalin držal tretje izhodišče, Aljaž Dvornik pa je bil z dve desetinki slabšim časom mesto za njim. Oba sta bila torej v igri za stopničke, a je Hadalin na drugi progi odstopil, Dvorniku pa je semafor ob koncu tekme pokazal četrti čas, a je tudi on naknadno ostal brez uvrstitve, saj so ga po tekmi diskvalificirali. Slalomske zmage se je veselil Istok Rodeš, popoln hrvaški uspeh je s tretjim mestom dopolnil Elias Kolega, mednju se je vrinil zgolj Nemec Frederik Norys.