Mušič in Tičar priborila še zmago nad Francozi

Slovenska hokejska reprezentanca je na turnirju v Innsbrucku zmagala tudi na drugi tekmi, Francijo je premagala s 4:3.

Objavljeno
12. februar 2016 19.53
OLYMPICS-ICEHOCKEY/
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Innsbruck - Slovenska hokejska reprezentanca je po prepričljivi uvodni zmagi nad Avstrijo na turnirju evropskega izziva v Innsbrucku odsegla še drugo zmago. Risi so bili bolši tudi od Francije, premagali so jo s 4:3 (1:0, 2:3, 1:0).

Med strelce sta se s po dvema goloma proti udeležencem letošnjega elitnega svetovnega prvenstva v Rusiji vpisala le dva slovenska reprezntanta: Aleš Mušič je bil natančen v 12. in 42. minuti,  Rok Tičar pa je svoja gola zabil v 33. in 36.

Na drugi tekmi je selektor priložnost med vratnicama ponudil Robertu Kristanu. Slovenija je v prvi tretjini prevladovala, zapretil je Ken Ograjenšek, vratar Leo Bertein je moral posredovati še ob strelih Sabahudina Kovačeviča in Žige Jegliča, ob poskusu Jana Muršaka, ko je imela Slovenija igralca več, pa ga je rešil okvir gola. Edini zadetek v tem delu je dosegel Aleš Mušič, ki je bil natančen po podaji Žige Panceta.

Bolj razgibano in za oba vratarja manj uspešno je bilo nadaljevanje. Francozi so pritisnili, kmalu pa tudi izenačili ob »power-playu«, toda Slovenci so nato v tem delu še dvakrat prišli do vodstva. Od treh številnih prednosti v drugi tretjini so izkoristili prvo, toda po zadetku Roka Tičarja je nato Loic Lamperier hitro odgovoril še s svojim drugim zadetkom na tekmi. Vendar niti član prvega slovenskega napada v tem elementu ni želel zaostajati: le 19 sekund po francoskem izenačenju se je Slovenija spet veselila, spet pa je bil strelec Tičar.

Vseeno pa to ni bil zadnji gol v tem delu, saj so Francozi nato spet zelo hitro, od prejšnjega gola je minilo le pol minute, izenačili.

Zmaga je nato nazadnje le odšla v Slovenijo. Še četrtič so Slovenci povedli, po akciji na desni strani se je dvakratnemu strelu Tičarju z drugim zadetkom na tekmi pridružil še Mušič. Francoskega odgovora pa na ta zadnji gol Slovenije, ki je bil na koncu tudi zmagovit, ni bilo; tekmeci so sicer pritiskali, v zadnji minuti poskušali izsiliti izenačenje tudi brez vratarja, a so Slovenci v obrambi zdržali in se razveselili druge zmage na pripravljalnem turnirju pred aprilskim svetovnim prvenstvom na Poljskem.

Avstrijska hokejska reprezentanca pa je v večerni tekmi  premagala Slovaško s 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).

V soboto Slovence čaka še zadnja tekma na turnirju, ob 12.30 se bodo pomerili s Slovaško.