Na celinskem pokalu v Planici zmaga za Muranko pred dvema Slovencema

Poljak Klemens Muranka je zmagovalec tekme za celinski pokal v Planici, na stopničkah še Jaka Hvala in Andraž Pograjc.

Objavljeno
25. januar 2015 20.27
jsu/Smučarski skoki Mostec
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Planica - Zmagovalec današnje druge tekme za celinski pokal v Planici je Poljak Klemens Muranka, na odru za zmagovalce pa sta se mu pridružila dva slovenska skakalca. Drugo mesto je na tekmi, v kateri je bila izpeljana zgolj ena serija, uvrstil Jaka Hvala, tretji je bil Andraž Pograjc.

V spremenljivih vetrovnih razmerah je v edini seriji za tekmo Muranko poneslo kar 141,5 metra, Hvala je na drugem mestu pristal pri 124 metrih, še dva metra krajši pa je bil Pograjc.

Točke so od slovenskih tekmovalcev osvojili še Miran Zupančič s petim, Anže Lanišek z osmim, Anže Semenič s 14., Mitja Mežnar s 16., Cene Prevc z 22., Andraž Modic s 27. in Tilen Bartol z 28. mestom.

Sobotno prvo tekmo je dobil Lanišek pred Tomažem Nagličem on Joacimom Ødegaardom Bjørengom.

V skupnem seštevku celinskega pokala pa imamo sedaj dvojno slovensko vodstvo - prvi je Zupančič s 376 točkami pred Semeničem s 370 točkami. Tretji je Norvežan Kenneth Gangnes s 345 točkami.

Tekma kombinatorcev Storlienu

Pod Poncami je bila na sporedu tudi tekma nordijske kombinacije za celinski pokal, na kateri se je zmage veselil Norvežan Gudmund Storlien pred rojakom Sindrejem Urejem Søtvikom in Avstrijcem Lukasom Greiderom.

Edini slovenski predstavnik, ki se je uvrstil med dobitnike točk je bil Jože Kamenik na 25. mestu. Po skakalnem delu je dobro kazalo tudi Urhu Krajnčanu, ki je bil 26., a nato izgubil preveč in na 31. mestu za točkami zaostal za 5,6 sekunde. Luka Oblak je bil 35., Leon Šarc pa 37.

Celinski pokal nordijskih kombinatorcev se bo nadaljeval 14. in 15. februarja v avstrijskem Ramsauu.