Na Japonskem Kranjec in Skube, v Crans Montani pet deklet

Tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju se za moški del karavane nadaljujejo na Daljnem Vzhodu.

Objavljeno
09. februar 2016 12.25
Canada WCup Womens Lake Louise Skiing
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Po premiernem preizkusu olimpijske proge v Jeongseonu v Južni Koreji bo tudi naslednji sklop tekem alpskih smučarjev za svetovni pokal na sporedu na Daljnem vzhodu. Yuzawa Naeba na Japonskem bo gostila moške tekme tehničnih disciplin.

Na sobotnem veleslalomu bo nastopil Žan Kranjec in se nato naslednji dan preizkusil še v slalomu, v katerem bo nove točke skušal osvojiti še Matic Skube. Naš prvi slovenski veleslalomist sicer že nestrpno čaka na novo preizkušnjo v svoji paradni disciplini, zaradi slabega vremena sta namreč odpadli tekmi v Adelbodnu in Garmisch-Partenkirchnu.

Ekipa pod vodstvom glavnega trenerja Klemna Berganta je že odšla na pot, jutri bodo fantje popoldne že trenirali, v četrtek in petek pa tudi preizkušali tekmovalni teren.

Za spremljanje tekem bo treba tokrat vstati že zelo zgodaj, tekmi se bosta začeli ob 2. uri zjutraj, finale pa ob 5.

Dekleta v Crans Montani

Ženski del čaka nova smukaška preizkušnja, in sicer se bodo dekleta iz Garmischa preselila v Crans Montano, kjer bo po sobotnem smuku v nedeljo na sporedu alpska kombinacija. V ponedeljek pa bo na švicarskem prizorišču še slalom, ki bi ga moral gostiti Maribor.

V soboto in nedeljo bodo tako v smuku in kombinaciji štartale Ilka Štuhec, Vanja Brodnik in Maruša Ferk, na ponedeljkovem slalomu pa ob slednjih še Ana Bucik in Katarina Lavtar.

Štuhčeva, Ferkova in Brodnikova bodo nato nastopile tudi na tekmah hitrih disciplin v italijanskem La Thuileju, svetovni pokal pa se bo nato z novimi tekmami tehničnih disciplin nadaljeval v Jasni na Slovaškem, ko bo novo priložnost za nov vrhunski rezultat imela najboljša slovenska smučarka te zime Ana Drev. Ekipa bo tam trenirala že vsaj teden dni pred prvo preizkušnjo.