Na Ljubnem brez olimpijske zmagovalke

Nemška skakalka Carina Vogt se bo z reprezentančnima kolegicama raje posvetila treningu pred SP v Falunu.

Objavljeno
12. februar 2015 09.41
vidic planica
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oberstdorf - Ta konec tedna bo slovenskim smučarskim skakalkam na čelu s Špelo Rogelj, ki se je v tej zimi vpisala tudi že med zmagovalke na preizkušnjah najvišje ravni, prinesel prvega od dveh vrhuncev sezone - domači tekmi svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji (drugi vrhunec bo nordijsko svetovno prvenstvo v Falunu).

Vendar pa je že jasno, da bo konkurenca na Ljubnem vsaj nekoliko okrnjena, saj so udeležbo že odpovedale ključne nemške reprezentantke na čelu z olimpijsko zmagovalko iz Sočija, Nemko Carino Vogt, ki v trenutni razvrstitvi svetovnega pokala drži tretje mesto, tik pred Rogljevo. Vogtova, ki je pred tednom dni dopolnila 23 let, se bo namreč s kolegicama iz izbrane vrste Ulrike Grässler in Katharino Althaus raje posvetila treningu pred Falunom. Zanimivo: Carina je izpustila tudi lansko slovensko preizkušnjo v Planici.

»Dekleta bodo trenirala v Oberstdorfu z željo priti na svetovno prvenstvo kar najbolje pripravljena, pilila bodo predvsem telesno pripravljenost in tehniko. Menim, da je to bolje, kot da gredo na Ljubno,« je poudaril trener Andreas Bauer. Na slovenskem snegu bo tako nastopila zgolj Juliane Seyfarth, ki je nazadnje v Rasnovu dvakrat ujela deseterico, prvič v karieri.