Na Ljubnem snežna odeja, na tekmi vseh šest Slovenk

Potem ko so od vse povsod praskali sneg, so prireditelji ženskih skokov v Savinjski dolini le dobili belo odejo.

Objavljeno
12. februar 2016 16.16
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubno ob Savinji - Težke dneve so v tem tednu preživljali organizatorji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta. Toplo vreme je pobiralo sneg na skakalnici na Ljubnem ob Savinji, zato so so ga dovažali z višjeležečih smučišč. Toda dan pred tekmo se jih je narava le usmilila, nizke temperature in snežne padavine so jih dokončno pomirile.

Je pa zaradi novozapadlega snega vseeno trajalo nekaj časa, da so pripravili skakalnico, dekleta so prenovljeno napravo preizkusila uro pozneje, kot je bilo predvideno. Najdaljšo daljavo treninga je dosegla Maja Vtič, ki je pristala pri 90 metrih, razpoloženi sta bili tudi Špela Rogelj (88,5 m) in Katja Požun (84,5 m).

Na prvi tekmi, ki bo jutri ob 14. uri na Ljubnem ob Savinji, bo nastopilo vseh šest Slovenk. Vtičevi, ki je imela nastop že zagotovljen, so se danes v kvalifikacijah pridružile še Rogljeva, Požunova, Urša Bogataj, Eva Logar in debitantka Nika Križnar. Manjka le Ema Klinec, ki se bo v Lillehammerju merila za kolajno na OI mladih.

Kvalifikacije je dobila Rogljeva z daljavo 89 metrov, Bogatajeva je bila s 83 metri osma, Križnarjeva s 84,5 metra 11., Požunova z 81 metri 14., Logarjeva pa z 81,5 metra 17.

Maja Vtič v kvalifikacijah ni nastopila, med tekmovalkami, ki so imele nastop že zagotovljen, pa je najdaljši skok uspel vodilni tekmovalki v skupnem seštevku Japonki Sari Takanaši (89,5 m).