Na Vitrancu dodatni veleslalom?

Odpadli moški veleslalom alpskih smučarjev iz Garmischa bodo morda pripravili v Kranjski Gori.

Objavljeno
06. februar 2016 11.09
Š. Ro.
Š. Ro.

Kranjska Gora - Prireditelji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju imajo tudi v tej sezoni obilo težav zaradi mile zime. Odpovedi so se vrstile zlasti v tehničnih disciplinah; slaloma v Leviju denimo sploh ne bodo nadomestili, veleslalom, ki ga je v Adelbodnu odplaknil dež, bo 26. februarja gostil Hinterstoder. Pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) pa še iščejo kandidata, ki bi pod streho sprejel odpadli veleslalom iz Garmisch-Partenkirchna.

Sprva bi naj veleslalom nadomestili v japonski Yuzawi Naebi, kjer bo prihodnji konec tedna na sporedu veleslalom v soboto in slalom v nedeljo. A so se japonski prireditelji umaknili, zdaj pa kot nadomestno prizorišče že omenjajo Kranjsko Goro.

Kot je včeraj za TV Slovenija povedal generalni sekretar OK Pokala Vitranc Srečko Medven, bi bil za dodatno tekmo kajpak potreben dodaten finančni vložek, pogovori pa o tem za zdaj še niso stekli. Ob tem se poraja tudi vprašanje, kako v teh spomladanskih razmerah pripraviti dovolj dobro podlago za tri preizkušnje najboljših smučarjev sveta.