Najboljši uvod v sezono za Soboljeva in Ledecko

Še najbližje slovenskemu finalu je bil Tim Mastnak, ki je v kvalifikacijah na 20. mestu za osmino finala zaostal le devet stotink.

J. P., N. Gr.
čet, 14.12.2017, 11:47; spremenjen: 15:27

Carezza - Deskarji na snegu v paralelnih disciplinah so olimpijsko sezono svetovnega pokala odprli z današnjo tradicionalno veleslalomsko preizkušnjo v italijanski Carezzi. Petčanska slovenska odprava je bila uvodoma neuspešna, saj se ni skozi dopoldanske kvalifikacije v izločilne boje posrečilo prebiti nikomur, še najbližje je bil Tim Mastnak z dvajsetim dosežkom. Novo priložnost bodo imeli že jutri in v soboto, ko bo sosednja Cortina d'Ampezzo gostila paralelni veleslalom in slalom.

V popoldanskih finalih presenečenj ni bilo, v moškem delu konkurence je slavil Rus Andrej Soboljev, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, pri ženskah pa raznovrstna Čehinja Ester Ledecka, ki je prav tako vse tekmice premagala že dopoldne. Pri moških sta drugo in tretje mesto odšla v Švico, zasedla sta ju Nevin Galmarini in Dario Caviezel, pri ženskah je bila druga Nemka Ramona Hofmeister, tretja pa Avstrijka Ina Meschik.

Šestindvajsetletni Mastnak, ki je v prejšnji sezoni trikrat ujel izločilne boje, a vselej izpadel v osmini finala (tudi v Carezzi), je bil za napredovanje prepočasen za pičlih devet stotink. Skoraj pol sekunde je na 28. in 29. mestu zmanjkalo Roku Marguču, ki je lani na tem prizorišču vpisal šesti dosežek, in Juretu Hafnerju, medtem ko je Črt Ikovic izpadel že po prvem kvalifikacijskem nastopu (56.). Edina slovenska zastopnica v ženskem delu tekmovanja Gloria Kotnik je obtičala na 26. mestu, devet desetink za izločilnimi boji.

Prijavi sovražni govor