NBA: Toronto na krilih 40 točk DeRozana v gosteh ugnal Miami

Slovenski košarkar Goran Dragić je za Miami prispeval 13 točk. Za New York je Saša Vujačić dosegel 9 točk.

Objavljeno
24. marec 2017 08.38
Heat Timberwolves Basketball
A. V.
A. V.
Miami - Košarkarji Toronto Raptors so v severnoameriški ligi NBA gostovali pri Miami Heat Gorana Dragića in kljub začetnemu zaostanku za 15 točk na koncu slavili gladko zmago s 101:84. Junak večera je bil DeMar DeRozan s 40 točkami, v vrstah domačih je bil najboljši poškodovani Hassan Whiteside, ki je dosegel 16 točk in 14 skokov.

Whiteside, ki je igral s 13 šivi v desni dlani ter prevezami in obvezami, ki naj bi zaščitile njegovo poškodbo, je bil prvi strelec Miamija. A proti koncu tekme je imel še dodatno smolo, ko si je zvil levi gleženj. In čeprav je tekmo začel le z eno "dobro" roko in jo končal le z eno "dobro" nogo, je bil najboljši v vrstah vročice. Dragić in Rodney McGruder sta vsak dosegla po 13 točk.

Nobena od ekip se po današnji tekmi ni premaknila na lestvici vzhodne konference NBA; Toronto je ostal četrti in se na pol tekme približal tretjeuvrščenemu Washingtonu, Miami pa je ostal na osmem mestu, zadnjem, ki še vodi v končnico prvenstva, in ima le tekmo prednosti pred Chicagom na devetem in Detroitom na desetem mestu.

Portland Trail Blazers so v domači dvorani s 110:95 ugnali New York Knicks, za katere je Saša Vujačić odigral 16 minut in v tem času dosegel devet točk in en skok.

NBA
Brooklyn Nets - Phoenix Suns 126:98
Miami Heat - Toronto Raptors 84:101
(Goran Dragić: 13 točk, 7 podaj, 7 skokov 4 ukradene žoge v 33 min.
za Miami)
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 97:95
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 97:90
Portland Trail Blazers - New York Knicks 110:95
(Saša Vujačić: 9 točk, skok v 16 minutah za Knicks)