Nesrečni Fanara že končal sezono

Velik uspeh francoskih alpskih smučarjev na veleslalomu v Val d'Isere je zasenčila poškodba Thomasa Fanaraja.

Objavljeno
06. december 2016 16.23
SKI-ALPINE-MEN-WORLD-GIANTSLALOM
Š. Ro.
Š. Ro.

Val d'Isere - Minuli konec tedna je bil za francoske alpske smučarje na domačem prizorišču nadvse uspešen, saj so v veleslalomu zasedli kar štiri od prvih pet mest. Ob zmagi Mathieuja Faivreja se je na drugo mesto prerinil Avstrijec Marcel Hirscher, sledili pa so mu Alexis Pinturault, Thomas Fanara in Victor Muffat-Jeandet.

A tekma bo vseeno pustila grenke spomine Fanaraju, ki se je na drugi progi resneje poškodoval, čeprav je povsem normalno prismučal do cilja. A je v enem od zavojev, kjer je napako naredil tudi edini slovenski predstavnik v finalu Žan Kranjec, po napaki lovil naslednja vrata in si pri tem strgal križno kolensko vez.

Za 35-letnega smučarja, ki je sezono že končal, še preden se je dobro začela, je to sicer že tretja tovrstna poškodba. Kljub temu pa menda Francoz o upokojitvi še ne razmišlja.

Fanara bi bil eden favoritov za visoka mesta na februarskem svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, je pa Francoz že dejal, da načrtuje vrnitev na bele strmine za prihodnje olimpijske igre leta 2018 v Pjongčangu v Južni Koreji.