Neureuther še ni vrgel puške v koruzo

Felix Neureuther si je na treningu v ZDA poškodoval križne vezi, a še vedno upa na februarski povratek.

Objavljeno
27. november 2017 19.00
reu/ALPINE-SKIING-WORLD\
N. Gr., STA
N. Gr., STA
München - Nemški as alpskega smučanja Felix Neureuther se je vrnil v domovino, potem ko se je poškodoval na treningu v ZDA. Kot sam pravi, si je poškodoval križno vez v kolenu, a še vedno upa, da bi lahko bil do februarskih olimpijskih igrah nared za nastop.

»Z zdravniki se bom posvetoval, ali bom potreboval operacijo ali ne. Močno upam, da bi se pozdravil na drugačen način in nastopil na olimpijskih igrah, zato bi storil vse. A lahko rečem, da bom v Južno Korejo odpotoval le, če se bom čutil sposobnega osvojiti kolajno,« je dejal zmagovalec uvodne letošnje slalomske preizkušnje v Leviju, ki pa ima najbrž nerealne upe.

Američanka Lindsey Vonn je pred igrami v Sočiju utrpela podobno poškodbo, se poskušala pravočasno vrniti, a ji ni uspelo.

»Za trenutek sem celo pomislil na konec kariere, a si hitro premislil. Verjamem, da se lahko vrnem še močnejši,« je še dodal zmagovalec 13 tekem za svetovni pokal in dobitnik petih kolajn s svetovnega prvenstva, ki pa v svoji vitrini še nima olimpijskega odličja.