NHL: Rački povedli v Chicagu (VIDEO)

Hokejisti Anaheim Ducks so v finalu zahodne konference v Chicagu premagali domače Blackhawks z 2:1 in z istim izidom povedli v seriji.

Objavljeno
22. maj 2015 09.11
NHL/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Chicago - Hokejisti moštva Anaheim Ducks so se hitro pobrali po bolečem porazu na domačem ledu proti Chicago Blackhawks in si z gostujočo zmago nad tekmeci v finalu zahodne konference povrnili prednost domačega terena. Rački so bili v vetrovnem mestu boljši z 2:1.

Nepričakovani junak je bil branilec Simon Despres, ki je v 20. minuti druge tretjine zabil svoj sploh prvi zadetek v končnicah lige NHL, s katerim je svojemu moštvu prinesel zmago. Za odločilni gol mu je podal Ryan Getzlaff, s čimer je prispeval že svojo 14 asistence v končnici, kar je (vsaj) pet več od kateregakoli drugega hokejista v ligi NHL.

30-letni Kanadčan je bil udeležen tudi pri vodilnem zadetku gostov, ko je skupaj s Hampusom Lindholmom v 13. minuti tekme namestil zadetek Patricku Maroonu. Rački so v prvi tretjini ubranili kar štiri powerplaye gostov (skupno pet na tekmi), nato pa prejeli izenačujoči zadetek v zadnji minuti uvodnega dela, ko je svoj osmi zadetek v končnici zabil Patrick Kane. K zmagi gostov je poleg strelca zmagovitega gola veliko prispeval tudi vratar Fredrik Andersen, ki je ubranil 28 strelov, od tega 10 v zadnji tretjini.

»Zaenkrat nam gre dobro. Nismo pa naredili še ničesar. Želimo si biti na vrhu. To je ekipna igra in naša ekipa igra zelo dobro,« je dejal strelec zmagovitega zadetka, ki se je v Anaheim preselil marca iz Pittsburgha.

Rački so bili najuspešnejša ekipa na zahodu po rednem delu lige (tretji skupno), zato so njihovi cilji razumljivo visoki. »To ekipo krasi izjemna volja, kar se vidi že od prvega dne sezone. Nismo še ničesar osvojili, a kažemo zelo dober odpor,« je po tekmi dodal trener kalifornijskega moštva Bruce Boudreau.

Njegovi varovanci se bojo z Indijanci naslednjič pomerili v noči na nedeljo, znova v domači dvorani.

Zahodna konferenca, finale:

Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 1:2
(Anaheim vodi z 2:1 v zmagah)