Ni čakal na tekmečevo napako

Deskanje: Rok Marguč bi po 2. mestu za konec rad še zmagal.

Objavljeno
28. februar 2016 21.38
Špela Robnik
Špela Robnik

Kayseri – Precejšnja neznanka je bilo za deskarje turško prizorišče, ki je prvič gostilo svetovni pokal. Rok Marguč se je tam že od prvega dne dobro počutil in se tudi v zelo težkih razmerah, gosti megli in vetru, odlično znašel. Le malo je manjkalo, pa bi v paralelnem veleslalomu rešil tudi uganko nove, svoje druge zmage v svetovnem pokalu.

A bo moral nanjo še počakati. Izziv si je pustil za zaključek sezone v Winterbergu prihodnji konec tedna, naskok na vrh pa bi bil kajpak sanjski konec po tretjem mestu v Moskvi in drugem v Kayseriju. Zakaj pa ne, tekmovalni ritem je vse od Rogle, kjer je našel pot nazaj proti vrhu, kljub vsem dolgim premorom odlično zadržal, samozavest pa mu je le rasla. V Turčiji mu je bilo pravzaprav najtežje v kvalifikacijah, tudi zaradi nenavadne postavitve proge. Ko so jo pred izločilnimi boji nekoliko popravili, mu je šlo še toliko bolje, tekmece je premagoval drugega za drugim. Najbolj sladka je bila kajpak polfinalna zmaga nad Rusom Andrejem Soboljevim, zmagovalcem veleslalomskega seštevka, oddolžil se mu je lahko za poraz na domači tekmi.

»Cilj je bil, da obdržim formo iz Moskve. Resda sem vmes tekmoval v evropskem pokalu, a vseeno je to druga raven. Zadovoljen sem, da mi je uspelo. Mi je pa žal za izgubljenim finalom. Boril sem se in napadal, morda celo preveč. Če bi le ponovil prejšnje predstave, bi se mogoče izšlo. Tako mi še vedno manjka en nastop za popolno sliko. Vseeno pa mislim, da je bolje, da sem bil jaz tisti, ki je napadal, nisem čakal, da nasprotnik naredi napako. Raje vidim, da sem naredil napako, kot pa da bi v cilj prišel s sekundo zaostanka,« je razmišljal po izgubljenem finalnem dvoboju s starim avstrijskim mačkom Andreasom Prommeggerjem.

Po nizu dobrih rezultatov (njegov uspeh je s 14. mestom dopolnil Tim Mastnak) se je Marguč pred koncem sezone že povzpel na peto mesto v skupni razvrstitvi, zato obžaluje slabši začetek sezone, ko je še iskal pravo opremo: »Seveda, predvsem Carezze in Cortine mi je žal, da se ni bolje izšlo. Škoda, morali bi imeti več tekem.« Š. Ro.