Norveški popravni izpit za neuspeh na Finskem

Smučarski tek: do konca sezone svetovnega pokala še šprint v Drammnu, vikend v Oslu in finale v Kanadi.

Objavljeno
08. marec 2017 01.22
Sora pri Medvodah, 20.10.2014, smucarska zveza slovenije je predstavila panoge in tekmovalce. Foto: Marko Feist
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Precej udeležencev zadnjega nordijskega svetovnega prvenstva bo v teh dneh pred novimi tekmovalnimi izzivi spet na severu Evrope. Tako tekači kot tudi skakalci in kombinatorci sezono nadaljujejo na Norveškem, za začetek bo danes v Drammnu šprinterska preizkušnja v teku. Za slovenski tabor bo to tudi popravni izpit.

Ni skrivnost, da slovenska tekaška vrsta – podobno kot skakalna – posamičnih ciljev v Lahtiju ni uresničila. Zlasti ženska vrsta pod vodstvom italijanskega strokovnjaka Stefana Saracca se je spogledovala z nastopom v finalu šprinta, a je prav vsem spodletelo že v četrtfinalnih bojih. Sleherni od naših tekmovalk pripada svoja zgodba, s te tekme najbolj ostaja v spominu zlomljena palica Katje Višnar …

Pred izkušeno reprezentantko, doma iz Zasipa pri Bledu, je tako nov izziv, v deželi, kjer se je s svojim spremljevalcem, Olo Vigenom Hattestadom, norveškim tekačem, jeseni 2015 razveselila prvorojenca Ludviga, si še posebej želi popraviti bled tekmovalni vtis z zadnjega prvenstva. Poleg Višnarjeve bo slovenske barve v ženski konkurenci na današnji šprinterski tekmi s klasičnim korakom (kvalifikacije ob 13. uri, izločilni boji ob 15.30) branila še Anamarija Lampič, njen brat Janez bo edini Slovenec na moški preizkušnji. Sezono bo karavana nadaljevala konec tedna v Oslu, sklenila pa prihodnji teden v Kanadi, tam se bosta omenjenima reprezentantkama pridružili Vesna Fabjan in Alenka Čebašek.

Ne glede na današnjo bero in tudi finalno onstran Atlantika pa sledijo še vroči dnevi v slovenskem smučarskem teku. Predolimpijska sezona pod novim strokovnim vodstvom namreč ni ponudila načrtovanih dosežkov.