Nova zmaga narave: brez ženskega smuka v Crans Montani

Prireditelji smučarskih tekem v Crans Montani so sprva štart smuka premaknili za dve uri, nato pa tekmo odpovedali.

J. P.
ned, 14.02.2016, 10:29; spremenjen: 12:06

Crans Montana - Švicarskim prirediteljem vikenda svetovnega pokala alpskih smučark v Crans Montani narava res ni naklonjena. Najprej so morali za včeraj predvideni smuk prestaviti na danes, saj je nebo tik pred zdajci poskrbelo za novo pošiljko snega in prizorišče prekrilo s polmetrsko odejo, ki je ni bilo mogoče pravočasno odstraniti.

Zato so organizatorji žrtvovali za danes načrtovano kombinacijsko tekmo in jo skušali nadomestiti s smukaško, s katero pa so imeli spet kup preglavic. Preizkušnja bi se morala začeti ob 10.30, vendar to ni bilo mogoče, saj zaradi novozapadlega snega niso pravočasno zaključili vseh del na progi Mont Lachaux. Tekmovalna žirija se je zato odločila za premik štarta za dve uri, na 12.30. Ker pa niti naknadno ni bilo mogoče zagotoviti optimalne varnosti za vse udeleženke, je žirija sprejela pričakovano in edino razumno potezo in smuk dokončno odpovedala. Njegova nadaljnja usoda ta čas še ni znana.

Na štartnem seznamu je bilo sicer natanko petdeset smukačic, med njimi tudi tri Slovenke. Ilka Štuhec, ki se je na treningih izkazala z drugim in osmim časom, bi morala nositi štartno številko 5, Maruša Ferk 33, Vanja Brodnik pa 43. Jutri naj bi se v Crans Montani pomerile vsaj slalomistke, tudi povratnica po poškodbi, Američanka Mikaela Shiffrin.

Prijavi sovražni govor